Open avond Helicon Boxtel

Helicon Boxtel houdt dinsdag 26 maart een open avond. De mbo-school aan de Schouwrooij 2 is dan van 18.30 tot 20.30 uur geopend.

Toekomstige studenten kunnen kennismaken met de verschillende opleidingsmogelijkheden. Om 19.00 uur start het informatieprogramma. Er is dan gelegenheid om met studenten én docenten in gesprek te gaan en het schoolgebouw te bekijken.
Helicon Boxtel is de agro-technische vestiging van de scholengemeenschap. Hier vind je opleidingen in de hoveniersbranche en in de landbouwsector zoals loonwerk, veehouderij en techniek en mechanisatie. Sectoren waarin momenteel veel vraag naar goed geschoold personeel is. Meer informatie op www.helicon.nl.


Gemeente Boxtel actualiseert het speelruimtebeleid

Met de campagne 'Boxtel Buitenspelen' wil het gemeentebestuur kinderen stimuleren om buiten te rennen, klimmen, dollen en ravotten. De campagne is een onderdeel van het gemeentelijke speelruimtebeleid. Dat is toe aan een update.

Wethouder Eric van den Broek: ,,Buitenspelen komt ten goede aan de motorische ontwikkeling van kinderen, hun zelfstandigheid en sociale contacten. Het verhoogt zelfs het leervermogen." Om veilig buiten te kunnen spelen zijn in een verstedelijkte omgeving speciaal ingerichte plaatsen nodig waar dat kan. Die zijn er wel, maar omdat de demografische samenstelling van Boxtel verandert, wijzigt ook de invulling van de speelplekken. Een wipkip is leuk voor kleuters, tieners hebben meer aan een trapveldje.

De dorpen Boxtel, Liempde en Lennisheuvel tellen samen 91 speelplekken en in totaal 533 speeltoestellen. Bij circa tachtig daarvan zijn toestellen vervangen of aangepast aan de wensen van de wijk. Van den Broek: ,,Denk aan de speeltuin aan de Leijert en de voetbalkooi aan de straat Selissenwal. Zonder de inspraak van de buurtbewoners waren deze speelruimten niet gerealiseerd."

Het oude speelruimtebeleid gold van 2008 tot en met 2018, vandaar de vernieuwingsronde. ,,Na tien jaar is het goed om na te gaan of er voldoende speelplekken zijn, of er misschien toestellen op een plek overbodig geworden zijn, maar op een andere locatie juist gewenst."

De gemeente wil haar inwoners betrekken bij de actualisatie van het speelruimtebeleid. ,,Zijn er hoekjes die als speelplek ingericht zouden kunnen worden? Past de leeftijd van de kinderen uit de buurt nog wel bij de toestellen in een speeltuintje?", verduidelijkt de wethouder.

Naast het geoormerkte onderhoudsbudget is er volgens Van den Broek extra geld beschikbaar. Hij denkt aan tienduizend euro, maar kan nog geen vastomlijnd bedrag noemen.

,,Als we de behoeftes in kaart hebben, gaan we onderzoeken waar we verbeteringen kunnen aanbrengen, zodat na verloop van tijd de speelplekken weer aansluiten bij de wensen van de gebruikers. Dat is het doel."

AANMELDEN

Inwoners die ideeën hebben over de speelplekken in hun wijk, kunnen contact opnemen met de gemeente via e-mail: buitenspelen@boxtel.nl