HOCKEYMANNEN EN -VROUWEN KOMEN DOELPUNT TEKORT

Weer net niet voor teams MEP

Zowel de mannen als de vrouwen van MEP verloren zondag hun thuiswedstrijd met 2-3. De vrouwen hebben het moeilijk in de landelijke overgangsklasse. Voor hen is het vechten voor elk puntje. De Boxtelse mannen hockeyen min of meer vrijuit, maar bij een jonge ploeg leidt dat gemakkelijk tot lichtzinnigheid. Tegen Maastricht had er veel meer ingezeten.

Het vrouwenteam van MEP begon zondag gespannen aan de wedstrijd. De ploeg maakte een verkrampte indruk en het leek alsof de speelsters niet los kwamen van het kunstgras. Bij tegenstander Rood Wit uit Aerdenhout was het tegenovergestelde te zien. Die ploeg was na een 0-5 thuisnederlaag op zoek naar revanche en vloog er vol in. In de eerste minuut kon de paal MEP nog redden, maar eigenlijk was er geen houden aan en na vijf minuten was het 0-1. Na een kwartier was er sprake van een herstel bij de Boxtelse ploeg. De gelijkmaker werd echter direct tenietgedaan door een strafcorner: 1-2.

GELOOF ONTBRAK

In de tweede helft was de eerste beste uitval ook meteen raak, 1-3. Uit een strafbal kwam MEP nog dichterbij (2-3) maar het geloof in eigen kunnen ontbrak zichtbaar. Het slotoffensief van de Boxtelse vrouwen leverde niets op. Ook uitblinkster Noortje Willemsen kon er niets meer aan veranderen.

Coach Stijn Koesen was zwaar teleurgesteld. Hij zal moeten leren leven met de wisselvalligheid van zijn ploeg. Wellicht is het zondag 24 maart tijd voor de ommekeer. Dan speelt het team een uitwedstrijd in Wageningen. De afslag is om 12.45 uur.

OPPERMACHTIG

De mannen van MEP waren zondag tegen Maastricht oppermachtig. Ze controleerden de wedstrijd volledig, maar gingen uiteindelijk door jeugdige overmoed toch het schip in. Ondanks een overwicht scoorden de Limburgers uit een counter de 0-1. Het deerde de Boxtelaren niet. De ploeg ging door en binnen twee minuten maakte Sjoerd Verzijden gelijk. Toen daarna Igor Verboven MEP op voorsprong zette, leek er geen vuiltje aan de lucht. Ook in de tweede helft waren de gasten veel beter en het was wachten op de 3-1. Kansen kwamen er voldoende, maar de bal ging er maar niet in. Door overmoed werden de verdedigende taken verwaarloosd en in twee minuten tijd keek MEP dan ook tegen een 2-3 achterstand aan.

Gebrek aan inzet kon de Boxtelse ploeg niet worden verweten, maar het slechten van een muur van elf man in de cirkel is nog niet aan de jonge ploeg besteed. Het had moeten gebeuren door de corners, maar die werden niet goed aangegeven en slecht gestopt. De spannende en hectische slotfase leverde, net als bij het vrouwenteam, niets meer op.

DERBY

Zo staat de jonge MEP-ploeg na de winterstop nog met lege handen. Zondag 24 maart kan daar echter verandering in komen. Dan speelt MEP de derby tegen Hopbel. Dit zijn altijd sportieve wedstrijden, maar nu staat er voor beide teams wel iets op het spel, namelijk afstand nemen van de degradatiezone. De afslag in Schijndel is om 14.45 uur.

Geel Zwart        13-16        Rosmalen        13-8

FOTO BOVEN: MEP-speelster Lenneke Schellekens (midden) scoort hier de gelijkmaker in het duel met Rood Wit. Lang kon de Boxtelse ploeg echter niet van het doelpunt genieten, want via een strafcorner kwam de tegenstander weer op voorsprong. (Foto: Hans Verberk).