Ponyruiter Tess wint nationale titel in Ermelo

De uit Gemonde afkomstige Tess van den Hurk (11) en haar pony Prins Beatle zijn onlangs Nederlands kampioen geworden in Ermelo. In haar categorie AB/L1 wist ze de tien andere jonge ruiters achter zich te laten. Bij de drie juryleden behaalde ze de hoogste score.

Het is niet de eerste keer dat de Gemondse de beste van het land werd. Ook vorig zomerseizoen werd ze kampioen, toen in de klasse AB/B. Daarmee herhaalde ze haar huzarenstuk tijdens de Brabantse kampioenschappen, die ze ook op haar naam schreef.

Het succes van Tess werkt aanstekelijk, want ook haar zusje Fem is behendig op haar pony. Zij werd vorig jaar nog tweede van Nederland, achter haar grote zus. Een bijzondere prestatie, gezien het kleine paard nog alles moest leren op wedstrijdgebied.


Honkballers Ducks gaan aan de schoonmaak

De weergoden waren de honk- en softballers van JRC Ducks niet gunstig gezind. Alle geplande oefenwedstrijden werden afgelast. Als alternatief gingen de leden aan de slag om de accommodatie weer op orde te krijgen.

In het kader van NLdoet gingen zij met vereende krachten aan het werk om een aantal klussen te doen rondom het veld en de kantine. Het hekwerk werd gerepareerd, de slagkooi werd weer klaargemaakt voor gebruik, slagtunnels en dug-outs werden bladvrij gemaakt en in de kantine werden ramen gelapt en werd er gepoetst. Zo kan het seizoen voor JRC Ducks met een schone lei beginnen, mits het weer meewerkt natuurlijk.

Programma zaterdag 23 maart

Hb pup.: Ducks - Roef!        11.00
Sb jun.: Twins - Ducks        16.15
Hb asp.: Kickers - Ducks        11.30
Hb jun.: Gryphons - Ducks        10.30

Programma zondag 24 maart

Dames: Starlights - Ducks        11.00
Heren 1: Starlights - Ducks        14.30


Van Grinsven winterkampioen L'Union Boxtel

De leden van handboogschutterij L'Union Boxtel streden de afgelopen maanden om de wintertitel op de 25-meterbaan. De winst ging uiteindelijk naar Frank van Grinsven met een totaalscore van 691 punten.

Op vijf zondagen konden de deelnemers van het clubtoernooi een score neerzetten waarvan de beste drie resultaten meetelden voor de eindrangschikking. Na Van Grinsven werd Henk Jegers tweede met 678 punten, net voor Marcel van der Lee die 678 punten behaalde.

KENNISMAKEN

Wie kennis wil maken met de handboogsport kan zondag 24 maart bij de accommodatie van de Boxtelse schutterij terecht aan de Molenwijkseweg. Van 10.00 tot 14.00 uur kunnen geïnteresseerden onder begeleiding hun pijlen schieten. Meer informatie is te verkrijgen via lunion-boxtel.nl of telefoonnummer 06-21 83 15 62.


Josefien Minkels wint jeu de boules regiomix

Het wekelijkse regiomix-toernooi van jeu-de-boulesvereniging De Walnoot is maandag gewonnen door Josefien Minkels.

Zij liet met 31 punten haar 37 concurrenten achter zich. Henny en Leo Bekers deelden de tweede plaats met 27 punten. Op plek vier tot en met zeven eindigden respectievelijk Jo Hanegraaf, Ben van Casteren, Piet Schouten en Ben Heutink.

Het toernooi aan de Selissenwal 25 is iedere maandag vanaf 13.00 uur. Deelname kost een euro voor leden en twee euro voor niet-leden. Meer informatie is te vinden op www.jbvdewalnoot.nl.


Boulen bij gilde

Het Liempdse gilde Sint-Antonius Abt start dit jaar op dinsdag 16 april met de wekelijkse jeu-de-boulesavonden op clubterrein Antonius Bleek aan de Oude Dijk. De organisatie wijkt hiermee van de eerdere startdatum (1 april). Liefhebbers van dit balspel zijn iedere dinsdag om 19.00 uur welkom. Deelname is gratis.