TRICOLORES BEHOUDEN TWEEDE POSITIE OP RANGLIJST

Wankel ODC wint van hekkensluiter

Mooi combinatievoetbal werd zondag door ODC afgewisseld met slordig balverlies. Uiteindelijk wonnen de tricolores toch nog vrij eenvoudig met 4-2 van hekkensluiter VCB. De Boxtelse treffers kwamen op naam van Remco Schellekens, Frank Kuppens (twee keer) en Sjoerd van Lokven. Na de zege staat ODC nog steeds tweede op de ranglijst.

De Boxtelse ploeg heeft de afgelopen weken een goede reeks neergezet en de verwachting vooraf was dan ook dat VCB geen probleem zou zijn voor het team van trainer Carlo Vorstenbosch. ODC ging meteen sterk van start. Na vier minuten miste Schellekens op een haar het doel, nadat Joep van der Meijden en Just van Wijk mooi voorbereidend werk hadden gedaan. Twee minuten later viel de openingstreffer alsnog. Met een subtiele pass zette Tijn Boons Schellekens vrij voor het doel waarna de spits adequaat afrondde: 1-0. In de fase die volgde lieten de gastheren uitstekend voetbal zien. De bezoekers uit Biezenmortel werden compleet overspeeld. In de negende minuut was het zelfs al bijna 2-0. Schellekens en Van Lokven combineerden er op los waarna Van Wijk de bal rakelings langs het VCB-doel schoot.

GELIJK

Na een kwartier kwamen de gasten er voor het eerst uit, maar het was toen wel meteen raak. ODC verdedigde slordig en de spits uit Biezenmortel, Teun Verlouw profiteerde daar optimaal van. Via de binnenkant van de paal passeerde hij keeper Jordy van der Zande: 1-1.

De thuisploeg was na deze treffer wat van slag. Er slopen meer slordigheden in het Boxtelse spel en met een spits als Verlouw in de buurt was dat levensgevaarlijk. Na een klein halfuur spelen, leed ODC weer onnodig balverlies. Van der Zande moest tot het uiterste gaan om een nieuwe tegentreffer te voorkomen. Vlak voor rust bracht aanvoerder Kuppens zijn ploeg alsnog opnieuw aan de leiding. Na een hoekschop van Van der Meijden was hij als enige alert toen hij de bal bij de tweede paal liet binnenglijden: 2-1. Een derde doelpunt voor de pauze was ook nog mogelijk geweest, maar Schellekens stuitte eerst op doelman Luca van Overveld waarna Boons de bal uit de rebound naast mikte.

SNOEIHARD

De derde Boxtelse treffer kwam er uiteindelijk toch. Vijf minuten na rust torende Kuppens bij een hoekschop boven alles en iedereen uit en knikte de bal snoeihard in de kruising: 3-1. Na ruim een uur spelen leek ODC opnieuw te gaan scoren via wederom een mooi opgezette aanval. Van der Meijden schoot de bal echter voorlangs en bij de scrimmage die daarna volgde kreeg ook Van Lokven de bal niet in het doel.

Een kwartier voor tijd werd de wedstrijd beslist. Van Lokven werd binnen het zestienmetergebied ten val gebracht en benutte zelf de toekende strafschop: 4-1. Vlak voor tijd scoorde Lucas Mallens nog een keer tegen namens de gasten, maar die treffer was alleen voor de statistieken van belang.

BLESSURE

Een domper op feestvreugde was de blessure die Van Lokven in de slotseconden van de wedstrijd opliep. Hij kwam ongelukkig ten val waarbij, zo bleek achteraf, zijn elleboog uit de kom schoot.

De tricolores hebben nu 27 punten uit vijftien wedstrijden. Dat zijn er twee minder dan koploper FC Engelen. Zondag 24 maart gaat ODC op bezoek in en bij Nieuwkuijk. De aftrap is om 14.30 uur.

Mini 6: Zwaluw Mini 6 - ODC        09:30

FOTO BOVEN: ODC-speler Sjoerd van Lokven speelt een VCB verdediger uit. In de laatste minuut van de wedstrijd moest hij echter geblesseerd het veld verlaten. Zijn elleboog was uit de kom geschoten. (Foto: Hans Verberk).