ONVREDE OVER SPEL DAT LENNISHEUVEL OP DE MAT LEGT

LSV speelt ternauwernood gelijk

Goed voetbal liet het vaandelteam van LSV zondag tegen SVSOS niet zien. In het sportpark aan de Mijlstraat werd een 0-1 achterstand uiteindelijk nog tot een gelijkspel gebogen. Maar het had slechter kunnen aflopen.

In het eerste deel van de wedstrijd was vooral het team uit Biest-Houtakker aan de bal. Dat het slechts bij 0-1 bleef in deze fase van het duel, was een geluk voor de thuisspelende ploeg. LSV-coach Itienne Obispo heeft zijn spelers tijdens de rust ongetwijfeld even flink de oren gewassen, want de tweede helft verliep een stuk beter voor de gastheren.

De gelijkmaker was op dat moment verdiend, maar winst zat er zondag zeker niet in voor LSV. Ondanks het verlies blijft de club in de middenmoot van de vijfde klasse C.

Zondag 24 maart speelt de ploeg opnieuw thuis in Lennisheuvel. Ditmaal tegen Tuldania, dat de derde plek op de ranglijst bezet. De aftrap is om 14.30 uur.

FOTO BOVEN: De keeper van SVOSS stompt de bal weg na een aanval van LSV. (Foto: Hans Verberk).

DRIE WEKEN RUST DOET SPELERS GOED: 1-4 WINST

Essche Boys neemt revanche in Waspik

Na drie weken geen programma mochten het vaandelteam van Essche Boys weer een wedstrijd voetballen. In Waspik had de ploeg iets recht te zetten van de thuiswedstrijd tegen White Boys, die toen met 0-2 werd verloren. De Esschenaren namen sportief revanche in het hol van de leeuw.

In de eerste helft was er veel balbezit voor Essche Boys. Halverwege de eerste helft waren het dan ook de gasten die op voorsprong kwamen. Een ingooi op links kwam erg ver in het veld, waarna de bal voor het doel geslingerd werd. Luuk Wolfs zat er goed bij en schoof de 0-1 binnen. Lang konden de blauw-witten echter niet van dit doelpunt genieten. Twee minuten later scoorde White Boys namelijk de gelijkmaker. De bal werd niet goed verwerkt, waardoor het thuisteam

met een klein gelukje kon scoren. Voor rust kregen beide teams nog kansen om te scoren. Keeper Bart Spooren verrichtte daarbij nog tweemaal een belangrijke redding.

WEGTIKKEN

Na de rust was het weer Essche boys die de bal in bezit had. Na een kwartier spelen kwam Luuk van Velthoven een op een tegenover de keeper. Hij bleef rustig en schoof de bal met links onder de doelman door, 1-2. Een aantal minuten na de treffer was het White Boys die een grote kans kreeg. In eerste instantie was het Spooren die in de weg lag, de rebound werd daarna nog net voor het doel weggehaald door Anton van de Struijk.

Halverwege de tweede helft trapte Spooren de bal hard naar voren. De keeper van White Boys wilde de bal afschermen en over de achterlijn laten rollen. Maar Wolfs geloofde er nog in en haalde de bal nog net voor de goalie weg en kon rustig binnen tikken, 1-3. De gifbeker was voor White Boys nog niet helemaal leeg, want na een goede aanval was het Van Velthoven die de bal rustig het open doel in schoof, 1-4.

Als de gastheren zuiniger met de kansen om waren gegaan, waren ze nog uitgelopen tot 1-7. Al met al een terechte overwinning voor Essche Boys.

Duel Irene is al binnen                 een half uur beslecht

Het vaandelteam van voetbalvereniging Irene speelde zondag een uitwedstrijd tegen het nog ongeslagen Ollandia. De spelers van Gemonde hadden veel zin in deze derby met het buurdorp, maar als snel in de wedstrijd bleek dat de club met lege handen naar huis zou gaan.

Direct na de aftrap liet Ollandia er geen onduidelijkheid over bestaan dat zij ook dit duel wilde winnen, want de spelers kwamen erg fel uit de startblokken. Op het hele veld werd er druk gezet op Irene. Dit leidde al direct tot een aantal gevaarlijke situaties voor het Gemondse doel, maar dit werd nog schoon gehouden.

De gasten wisten zelfs een gevaarlijke counter te plaatsen waarbij Rob Groenendaal een goede voorzet van Owen van Lith van dichtbij hoog over schoot.

ROOD

Hierna was het echter Ollandia die het heft weer in eigen hand nam. Door slecht verdedigen wist de lijstaanvoerder in een tijdsbestek van tien minuten drie keer te scoren en was de wedstrijd na een kleine twintig minuten al gespeeld. Tot overmaat van ramp moest Thomas Vorstenbosch met rood van het veld omdat hij hands maakte. Daardoor moest Irene met tien man verder.

De rood-witten wisten zich echter de rest van de wedstrijd kranig te weren, waardoor de schade beperkt bleef tot de 3-0. De thuisploeg vond het ook wel prima en ging slordiger spelen waardoor ze kansen niet wisten te benutten.

Irene leed een terechte nederlaag, maar het jonge team liet de koppen niet hangen. Daar kan op voortgebouwd worden.
Zondag 24 maart speelt Irene thuis tegen OVV '67. De aftrap in sportpark De Laat aan de Kaal Hoefsteeg is om 14.30 uur.

Tennistoernooi

Op de banen van LTV De Merletten in sportpark Molenwijk vindt deze week het jaarlijkse open tennistoernooi voor 35-plussers plaats. Het veteranentoernooi is een populair evenement onder tennissers in de regio. Er doen meer dan 250 spelers mee. De tennissers meten hun krachten in alle mogelijke varianten van het dubbelspel, in de categorieën vijf tot en met acht. Publiek is welkom om de verrichtingen gade te komen slaan. Zondag 24 maart is de finale.