Afbeelding
Foto: Peter de Koning

GERARD BEKKERS WINT BOXTELS TOERNOOI

Eerste kampioenschap bandstoten een succes

Na een tweetal spannende voorrondes was het vrijdag tijd voor de finalewedstrijden van het eerste open Boxtels kampioenschap bandstoten in het biljartcentrum aan de Voetboog. De wisselbeker ging uiteindelijk naar Gerard Bekkers.

Wie vrijdagavond een kijkje kwam nemen bij de finale, zag spannende wedstrijden. Zo had Jacques van Loon in zijn achtste finale zelfs een extra barrage nodig tegen Harry van de Velden, die fortuinlijk uitviel voor eerstgenoemde. In de halve finale was het wederom een strijd die gekenmerkt werd door spannende en soms ook moeizame duels, waarbij de tegenstanders dicht bij elkaar bleven. Uiteindelijk waren het Van Loon en Gerard Bekkers die respectievelijk Marcel Koolen en Peter Verhagen achter zich lieten en het dus in de finale tegen elkaar op moesten nemen.

In die eindstrijd kreeg Bekkers met mooi en secuur biljartspel Van Loon op de knieƫn. Hij mocht daarmee het eerste kampioenschap op zijn palmares bijschrijven. Koolen won van Verhagen de strijd om de derde plaats.

TEVREDEN

De organisatie kijkt tevreden terug op het evenement. Zij zag een sportief en gezellig toernooi met voldoende deelnemers. Daardoor werd zij gesterkt in haar gedachte dat de biljartsport nog voldoende toekomst heeft in Boxtel. Daarom plaatst biljartvereniging 't Ivoor de wedstrijden volgend jaar weer op de kalender.

FOTO RECHTSBOVEN: Van links naar rechts voorzitter Wim Bekkers, winnaar Gerard Bekkers, Jacques van Loon (tweede) en Marcel Koolen (derde). (Foto: 't Ivoor).

FOTO RECHTS: Opperste concentratie tijdens de laatste wedstrijden van het bandstootkampioenschap in het Boxtelse biljartcentrum. (Foto: Peter de Koning).

Afbeelding