SAMENWERKING MET HEARTSAFE BOXTEL

Unilux schenkt een AED in plaats van kerstattentie

Het Boxtelse horrenbedrijf Unilux besloot in december om geen jaarlijkse kerstattentie te geven, maar om de Hartstichting extra te ondersteunen. Dit resulteerde in de plaatsing van een AED-apparaat in Kleine Beemd.

Directeur Patrick van Loosbroek van Unilux kreeg vorig jaar van dichtbij mee hoe belangrijk de hartmassageapparatuur is. Zijn broer werd getroffen door een hartstilstand, maar kon snel geholpen worden door de nabijheid van een AED-kast. ,,Dan zie je wel hoe belangrijk een goede landelijke AED-dekking is", geeft hij aan. Hij realiseerde zich na dit voorval dat deze dekking nog niet voldoende is en besloot daarom actie te ondernemen.

Samen met stichting Heartsafe Boxtel, werd geïnventariseerd op welke plekken in Boxtel nog een AED (Automatische Externe Defibrillator) wenselijk was. Via de stichting en dankzij Unilux-medewerker Coen kwam het apparaat in de Kleine Beemd te hangen. Daar was al eerder al een initiatief gestart, maar dat was nog niet gerealiseerd. ,,We zijn blij dat we dit nu hebben kunnen oppakken en doorvoeren. We vinden bij Unilux het leven van insecten belangrijk, maar zeker ook de gezondheid van mensen", aldus Van Loosbroek.

Stichting Heartsafe Boxtel is actief sinds 2007 en bestaat uit leden van de EHBO-verenigingen uit Liempde en Boxtel en de lokale afdeling van het Rode Kruis. Het bestuur heeft de taak op zich genomen om in de gemeente Boxtel het aantal AED's te optimaliseren. De stichting streeft naar een dekkend netwerk van toegankelijke AED's, zodat in het geval er iemand een hartstilstand krijgt, er binnen zes minuten hulp is.