Afbeelding
Foto: Saskia Vermaesen

WEEKENDJE TOEREN MET IERS 'CARNAVAL'

Acting The Maggot pakt uit op Saint-Patrick's Day

De folkband Acting The Maggot, waarin onder andere de uit Boxtel afkomstige zanger/gitarist Maarten de Gans en violiste Daniëlle van Berkom spelen, had afgelopen weekeinde liefst vier optredens op het programma staan. Logisch, op en rond Saint-Patrick's Day, de feestdag van de Ierse schutspatroon. Want Ierse volksmuziek is de muzikanten op het lijf geschreven. Dat ervoer ook het publiek in eetcafé De Kerk zondagmiddag.

Ierland viert op 17 maart, de naamdag van zijn patroonheilige, uitbundig feest. Velen steken zich in het nationale groen, zoals Nederlanders zich op Koningsdag in het oranje hijsen. De Ierse feestdag heeft wel iets weg van carnaval. Zaterdagavond startte Acting The Maggot in de Haagse pub O'Caseys, nabij paleis Noordeinde om later nog het podium te beklimmen in Oude Tonge, op Goeree-Overflakkee. Zondagmiddag genoot een afgeladen café De Kerk in Boxtel van de muzikale klanken van de bandleden. Die koersten vervolgens opnieuw naar Den Haag om op de Grote Markt daar het grootste Saint-Patrick's Day-festival van Nederland af te sluiten. En komende weken staan er nog enkele afterparty's van de feestdag te wachten.

Niet alleen café De Kerk stond in het teken van de Ierse feestdag. Dat was ook het geval met de maandelijkse Ierse sessie in bed & breakfast In den Boogert aan de Oude Boomgaard. De meezing- en meespeelmiddag bestaat binnenkort vijf jaar en de initiatiefnemers staan daar uitgebreid bij stil tijdens een muzikale avond op zaterdag 6 april in gemeenschapshuis De Rots.

FOTO ONDER: Een van de vier optredens die folkband Acting The Maggot afgelopen weekeinde verzorgde ter gelegenheid van de Ierse feestdag Saint-Patrick's Day vond plaats in het Boxtelse eetcafé De Kerk. (Foto: Saskia Vermaesen).