Netwerkavond cultuurverbinder Romijn Conen

Cultuurverbinder Romijn Conen houdt maandag 8 april een tweede netwerkavond. Deze vindt plaats op De Kleine Aarde aan het Klaverblad in Boxtel en begint om 19.30 uur.

Iedereen uit het culturele veld is deze avond welkom om te luisteren, mee te denken en om kennis met elkaar te maken. Er is een divers programma opgesteld waarbij een aantal projecten worden gepresenteerd, er input gevraagd wordt van de deelnemers en er is een muzikale omlijsting.

In verband met het aantal beschikbare plaatsen is aanmelden voor de netwerkavond verplicht. Dat is mogelijk via info@cultuurverbinderboxtel.nl.


Mannenkoor NCB trekt er de stekker uit

Met een gemiddelde leeftijd van 82 jaar vonden de leden van Mannenkoor NCB na vijftig jaar de tijd rijp om hun zangvereniging te ontbinden. Hoewel de wekelijkse repetities in Veghel plaatsvonden, liggen de wortels in Boxtel. Veel Boxtelaren waren dan ook jarenlang lid. Maar door de teruglopende leden en de oplopende leeftijd trekken de mannen er nu zelf de stekker uit.

De hoge gemiddelde leeftijd maakte het voor veel leden steeds lastiger om de repetities en optredens te bezoeken. Zo togen Boxtelaren Marinus Vervoort (88) en Jos Terörde (92) jarenlang op woensdagmiddag naar Veghel en traden zij vaak op in kerken in de regio en tijdens gouden bruiloften en begrafenissen van de koorleden. Jaarlijks hoogtepunt was het Ceciliafeest voor de patroonheilige van koorzang.

Tijdens de onlangs gehouden afscheidsbijeenkomst werd Christ van der Heijden met een gouden ZLTO-speld bedankt voor 25 jaar voorzitterschap.

De zangclub werd in 1968 opgericht door medewerkers van de vee- en vleescentrale van de Noord-Brabantse Christelijke Boerenbond in Boxtel. Later haakten hier ook andere coöperaties aan zoals de CHV-Interpolis en Rabobank. Vorig jaar vierde het koor nog het vijftigjarig jubileum.