Afbeelding
Foto: Corbino

NLdoet: BHC verwent gasten De Zonnebloem

Scholieren van het Baanderherencollege (BHC) trakteerden vrijdagochtend zo'n vijftig mensen van De Zonnebloem op een lunch in het kader van NLdoet. Daags erna werden de meeste activiteiten in het kader van deze tweedaagse vrijwilligersactie van het Oranje Fonds afgelast vanwege het slechte weer.

Tussen twaalf en twee serveerden leerlingen van de vmbo-opleiding Zorg & Welzijn een heerlijke lunch. Daarnaast werden de bezoekers van de Zonnebloem-afdeling Boxtel/Gemonde verrast met zang en dans door BHC-jongeren. ,,De jongeren toonden veel belangstelling en hartelijkheid voor onze gasten en de gerechten werden keurig en tot grote tevredenheid aan de tafels uitgeserveerd. Iedereen ging na afloop dankbaar en voldaan huiswaarts. Het was absoluut een geslaagde middag; voor herhaling vatbaar", aldus secretaris Henny van de Sande van de lokale Zonnebloem-afdeling.


Inspiratie-avond DKA over natuur, mens en landschap

Podium Circulair uit Vught houdt dinsdag 16 april een inspiratie-avond in het bezoekerscentrum op het terrein van De Kleine Aarde (DKA) aan het Klaverblad 13. Vraag die centraal staat: hoe kan de relatie tussen natuur, mens en cultuurlandschap versterkt worden?

Voor de bijeenkomst zijn drie interessante partijen uitgenodigd. The Turn Club van de Nederlandse componist Merlijn Twaalfhoven, die tevens de regie voert tijdens de bijeenkomst, kijkt vanuit een kunstenaarsoogpunt naar de 'grote uitdagingen van deze tijd'. In dat kader brengt ook ontwerper-architect Elmo Vermijs een bezoek aan de bijeenkomst.

Populierenplatform We Houden Jullie Hier licht zijn visie toe op hoe het coulissenlandschap van weleer weer terug kan keren in de regio. Deze club wil populierenhout weer gewilder maken in de regio als toepassing voor bijvoorbeeld woningbouw, meubels en andere duurzame toepassingen.

De bijeenkomst start 16 april om 19.00 uur, toegang kost vijftien euro. Studenten betalen vijf euro entree.

Boxtel

Zingen bij Den Boer

In café D'n Boer aan de Corpus 2 wordt vanavond, donderdag 21 maart, de maandelijkse meezingavond gehouden. Die begint om 21.00 uur, de toegang is gratis.

Concert Ars Vivendi

Op uitnodiging van cultureel genootschap Ars Vivendi in Boxtel vindt zondag 24 maart het concert Dubbel Zes en Enkel Vijf plaats in de protestantse kerk aan de Clarissenstraat. Dubbel Zes is een vocaal a capella-ensemble, Enkel Vijf is het blazerskwintet Brabant Sinfonia. De entreeprijs bedraagt 7,50 euro per persoon.

Expo Boxtel Ontspant

Meer dan honderd foto's worden in het weekeinde van 30 en 31 maart getoond in gemeenschapshuis De Walnoot. Fotoclub Boxtel Ontspant houdt dan op zaterdag van 12.30 tot 17.00 uur en zondag van 11.00 tot 16.00 uur een expositie over 'oud en nieuw'.

Joris Linssen

Tv-presentator en zanger Joris Linssen staat samen met zijn Nederlandstalige band Caramba donderdag 28 maart in Podium Boxtel. De voorstelling Raak! begint om 20.15 uur; kaartjes kosten 21 euro en zijn in de voorverkoop in Boxtel verkrijgbaar bij Hebbes (Markt), Jumbo (Oosterhof) en Marimba (Van Beekstraat) en in Liempde bij drogist Bewust Beter (Raadhuisplein 2) of via www.podiumboxtel.nl.

Wijkborrel DKA

In de ontmoetingsruimte van De Kleine Aarde (DKA) aan het Klaverblad in Boxtel wordt vrijdag 29 maart, weer een wijkborrel gehouden. Hier kan iedereen uit de omgeving van DKA terecht om bij te kletsen met buren, wijkgenoten en vrienden onder het genot van een natje en een droogje. Deze vrijdag staat in het teken van de sixties. De muziek wordt hier ook op afgestemd. De borrel begint om 17.00 uur en is gratis.