Spannende experimenten in bibliotheek

Mad Science maakt wetenschap en techniek spannend. Een speciale professor gaat woensdag 10 april samen met kinderen van 9 tot 12 jaar experimenteren in de workshop Bont en Blauwe Oceanen in de bibliotheek aan de Burgakker in Boxtel.

Met Mad Science maken kinderen kennis met wetenschap en techniek én leren ze de wereld om hen heen een beetje beter begrijpen.

Tijdens de workshop van 10 april duiken deelnemers in de wereld van vervuilde zeeën en oceanen. Ze bekijken hoe schoon water lijkt en hoe schoon het werkelijk is, ze maken kennis met verdunningstechnieken om een vervuilende stof minder schadelijk te maken en leren hoe de dichtheid van verschillende vloeistoffen gevaar kan opleveren voor de natuur. Al deze kennis komt samen in een opdracht waarbij een vervuilde modeloceaan olievrij gemaakt moet worden.

De Mad Science-workshop duurt van 15.00 tot 16.00 uur. Deelname kost 2,50 euro voor bibliotheekleden en 5 euro voor niet-leden.


Tweedehands goederenmarkt Vogelvreugd

De Boxtelse vogelvereniging Vogelvreugd Ons Ideaal houdt zondag 24 maart een snuffelmarkt in gemeenschapshuis De Rots, Nieuwe Nieuwstraat 7. De zaal is open vanaf 13.00 uur, de markt duurt tot 16.00 uur.

De benedenverdieping van De Rots herbergt meer dan zeventig tafels met tweedehands goederen. De entree bedraagt een euro. Kinderen tot twaalf jaar mogen gratis naar binnen.

Voor deze markt zijn nog enkele tafels beschikbaar. Reserveren kan telefonisch na 19.00 uur via (0499) 39 51 81 of via e-mail: jan@vogelvreugdonsideaal.nl. Ook is het al mogelijk kramen te reserveren voor de grote buitenmarkt die de vogelvereniging zondag 23 juni houdt.