Afbeelding
Foto: Hans Verberk

VOORJAARSMARATHON AANGESPANNEN ONTSPANNING GESLAAGD

Menners maken zich op voor buitenseizoen

De Boxtelse menvereniging Aangespannen Ontspanning hield zondag haar jaarlijkse voorjaarsmarathon bij manege De Langspier aan de Molenwijkseweg. Hiermee bereiden de paardenmenners zich voor op het nieuwe buitenseizoen.

In een zestal rubrieken werd er middels een wegtraject, een vaardigheid en zes hindernissen gestreden om de eerste plaatsen. Bij de enkelspan paarden ging Piet Peepers uit Uden er met de winst vandoor. Hij liet hiermee 24 deelnemers achter zich. Bij het tweespan werd Erik Couwenberg eerste. Hij reed in een speelveld van vijf. Bij de pony's enkelspan wist Adrie van de Loo beslag te leggen op het goud, terwijl Paul Claesen dat bij het onderdeel tweespan deed.

In de categorie vierspan was de top drie tevens het totale deelnemersveld. Sjors Siebers ging hier met de winst aan de haal. De laatste rubriek jeugd was een gemakkelijke prooi voor Guusje Aarle, gezien zij de enige was die zich hiervoor inschreef. Maar omdat deze impulsmarathon ook ter voorbereiding op het nieuwe seizoen was, maakte dat niet veel uit. De wedstrijden leverden in elk geval spectaculaire foto's op.

FOTO BOVEN: Koen van Aarle uit Gemonde met zijn enkelspan. Hij eindigde uiteindelijk op de 21e plek in het eindklassement. (Foto: Hans Verberk).


ESSCHE TIENER SUCCESVOL IN DRESSUURKLASSE DE/Z1

Ponyruiter Lynn Peijnenburg pakt NK-titel

Dressuuramazone Lynn Peijnenburg (13) uit Esch heeft afgelopen weekeinde het Nederlands ponykampioenschap in de op een na hoogste DE/Z1-klasse op haar naam geschreven. Ze bereed haar negen jaar oude ruin Sukaatiks Vingino.

Lynn verscheen als achtste van in totaal twintig deelnemers aan de start in haar klasse. Met haar pony behaalde ze een score van 67.010 procent.

Veel vrienden en familie leefden mee via de livestream op het internet. Bij thuiskomst was er een leuke verassing. Familie stond klaar met champagne, spandoeken en slingers.

De talentvolle amazone zit op het Maurick College in Vught en volgt daar het Elite-programma voor sporters. Ze heeft zich ten doel gesteld om vóór komend zomerseizoen goed mee te rijden in de zwaarste Z2-klasse en met een andere pony in de Z1.

FOTO RECHTS: Lynn Peijnenburg uit Esch met haar pony Sukaatiks Vingino. (Foto: eigen collectie).


BOXTELSE RUGBYERS WINNEN THUIS EN VEROVEREN EERSTE PLEK

Ducks/Oysters verslaat Angstgegner

De rugbyers van Ducks/Oysters speelden voor de competitie thuis in Oisterwijk tegen gevreesde tegenstander Bokkenrijders uit Roermond. In dit seizoen werd al twee keer verloren van de Limburgers, maar daar brachten de Boxtelaren nu verandering in: 46-12.

Al snel na de start was de eerste try een feit. Winger Wouter Puts werd aan het werk gezet en hij bracht de stand op 5-0 voor de thuisploeg. Toen weldra de 10-0 volgde, kon gesproken worden van een flitsende start.

Hierna heerste Bokkenrijders en had het voortdurend balbezit via zijn voorwaartse spelers. De sterke derde rij van Ducks/Oysters, met Stijn van de Loo, Bas Steenbeeke en Niels van de Honert, neutraliseerde echter ieder gevaar. Sterker nog, via een counter wist Ducks weer een try te scoren: 15-0.

Hierna volgde een zwak moment van de verdediging van de Boxtelse rugbyers en de spelers uit Roermond scoorden 15-5. Kort voor rust werd Steven Soederhuizen in stelling gebracht en hij denderde door de verdediging om vervolgens tussen de palen te scoren. De ruststand was 22-5. Door een benutte penalty maakte Jasper Bastianen later 25-5.

Er volgde een rommelige fase met te veel ballen die uit de handen vielen. In het laatste deel van de wedstrijd herpakte de thuisploeg zich en scoorde nog drie mooie tries, onder andere van Ben Verstraeten, Huub Berckmans en Koen Bekkers. Doordat de conversies knap werden benut door Pim van Esch, bracht dit de eindstand op 46-12.

Door dit resultaat staat Ducks/Oysters op de eerste plaats. Er volgen nog drie wedstrijden, onder andere tegen Wasps en Obelix, beide uit Nijmegen en concurrenten voor de eerste plaats.

Zondag 24 maart speelt de Boxtels/Oisterwijkse combinatieploeg uit tegen Obelix.


SABUM AD DEKKER ONTVANGT DRIE GROOTMEESTERS BIJ TSD

Taekwon-do-masters geven gastles

Ad Dekker, eigenaar van Taekwon-do-school Dekker, is erin geslaagd drie masters te strikken voor gastlessen. De ervaren taekwon-doka's geven elk een clinic in de Prinses Amaliaschool aan de Reginahof 3. Ze zijn bedoeld voor alle leden van de sportschool. De eerste is zaterdag 23 maart om 10.00 uur.

Dan verzorgt sahyun Colin Bakker een gastles. Bakker bezit de zevende dan in taekwon-do en is een autoriteit op het gebied van tuls, specifieke patronen in de sport, en hosinsul, zelfverdediging.

De tweede staat zaterdag 13 april op de agenda. Dan is sahyun Peter Sanders, vicepresident ITF Headquarters Korea, in Boxtel. ITF Headquarters Korea is een service-organisatie die het ITF-taekwon-do wereldwijd ondersteunt. Sanders heeft de achtste dan taekwon-do en de negende hapkido. ,,Master Sanders is een verbinder die taekwon-do wereldwijd op de kaart zet en deuren opent, die voor anderen gesloten blijven", aldus Dekker.

De laatste van de masters die een gasttraining geeft bij Taekwon-do-school Dekker, is sahyun Harry van Schaik. Deze man beschikt over de zevende dan in taekwon-do en is zeer technisch onderlegd in zijn sport. Zijn gastles is op zaterdag 18 mei om 10.00 uur.

FOTO LINKS: Ad Dekker met sahyun Colin Bakker. (Foto: TSD).

Afbeelding
Afbeelding