SCHEIDSRECHTER STAAKT DUEL NA BLESSURE

Boxtel leidt, maar moet wachten op het vervolg

Boxtel trad zondag thuis aan tegen Ravenstein. Ook een laagvlieger in de vierde klasse I. De Munselploeg heeft een punt meer, maar heeft tevens twee wedstrijden meer gespeeld. De spelers wisten daarom wat er op het spel stond. De wedstrijd werd na 63 minuten echter gestaakt door een heftige blessure bij Boxtelaar Mark van de Westelaken. Het stond op dat moment 1-0 voor de rood-witten. Wanneer het duel wordt hervat is nog niet bekend.

Beide ploegen begonnen voorzichtig, maar al snel kregen de gasten de eerste kans. In de zevende minuut kwam Ruben de Jong van Ravenstein goed door aan de linkerkant. Hij omspeelde verdediger Mitchell Vogels en schoot op goal. Keeper Tommy Verhagen pakte het leer, maar de bal rolde alsnog onder zijn lichaam door, waarna Rick van Hamond op de lijn redding bracht. Even later stuurde Stefan Persoons Valentijn Waals de diepte in. Waals behield het overzicht en legde de bal terug op Van de Westelaken. Vanaf 25 meter schoot hij richting kruising waarop keeper Van den Heuvel de bal tot corner verwerkte.

Aan beide teams was te zien dat ze tegen degradatie voetbalden. Veelal werd de lange bal gehanteerd en toeschouwers langs de lijn zagen veel foutieve passes. In deze periode gebeurde er dan ook amper iets. Na een halfuur spelen kwam Boxtel ineens goed door. Van Hamond werd op links weggestuurd en zijn lage voorzet werd door Youri Tooren bij de eerste paal bijna binnen getikt. De keeper was bij de les en redde deze keer met zijn benen.

Net voor de pauze was er nog een kans voor de gasten. Op het middenveld verloor Persoons de bal, waarna twee spelers van Ravenstein richting het doel van Boxtel stormden. Dit leverde echter niets op. Kort daarna was het Vogels die op goal kopte, maar wederom was het keeper Van den Heuvel die de bal over de lat tikte. De teams gingen met een 0-0 stand rusten.

DOORDRUKKEN

Beide ploegen startten ongewijzigd aan de tweede helft en het was Boxtel die meer naar voren speelde. In de 50e minuut was het weer Vogels die het met een kopbal probeerde, maar deze ging hoog over. Drie minuten later was er een overtreding op Lars van Hamond en Persoons plaatste zich achter de bal. Hij schoot de bal richting de kruising, maar goalie Van den Heuvel was in goeden doen en ranselde ook deze bal uit zijn doel.

Boxtel bleef doordrukken en dat leverde in de 55e minuut een penalty op. Een voorzet van Tooren werd door Lars van Hamond binnengehouden. Hij draaide weg van zijn tegenstander, maar werd neergehaald. Persoons benutte de strafschop en bracht de stand daarmee op 1-0 in het voordeel van Boxtel.

HEFTIG

De voorsprong kon echter niet worden uitgebouwd, want in de 63e minuut werd de wedstrijd gestaakt. Er werd een overtreding van achteren begaan op Van de Westelaken, waarbij hij zijn been brak. Later werd bekend dat zijn kuitbeen was gebroken, zijn enkel uit de kom en de enkelbanden waren afgescheurd. In alle commotie die daarop volgde, kreeg de speler van Ravenstein nog de rode kaart. Daarna werden alle spelers naar de kleedkamer gedirigeerd. Iedereen was behoorlijk onder de indruk, maar Boxtel wilde wel de wedstrijd uitspelen. Ravenstein wilde dit echter niet meer en hierdoor besloot scheidsrechter Van Crey om de wedstrijd te staken. Daardoor moet het gastteam voor de overige 27 minuten nog een keer terugkomen naar Boxtel.

Zondag 24 maart speelt RKSV Boxtel de derby tegen DVG in sportpark Munsel. Deze wedstrijd start om 14.30 uur.

Mini 3: ODC mini 5 - Boxtel         vertr 09.15

FOTO ONDER: Lars van Hamond aan de bal voor RKSV Boxtel. Hij wist enkele malen de bal gevaarlijk goed voor te brengen. Tot een doelpunt leidde het echter niet. (Foto: Hans Verberk).