Afbeelding
Foto: D66 Boxtel

D66 BOXTEL HOUDT PRIJSVRAAG VOOR BESTE ONTWERP

Ontwerp je eigen ideale Rechterstraat

De fractie van D66 Boxtel geeft aan geregeld van inwoners te horen dat de Boxtelse Rechterstraat ter hoogte van de Hema gevaarlijk en onoverzichtelijk is. De raadsleden vragen burgers ideeën aan te dragen voor de herinrichting van de straat.

,,We hebben een kleurplaat gemaakt waarop Boxtelaren kunnen schetsen hoe zij denken dat de Rechterstraat eruit zou moeten zien. Misschien moet het een voetgangersgebied worden of is het praktisch om fietsers en voetgangers te scheiden", aldus Wiebe de Leijer namens D66.

De fractieleden zijn zelf ook achter de tekentafel gekropen om een ontwerp te maken. Daarin is onder meer ruimte voor geveltuintjes en verplaatsbare bankjes.

De komende weken gaan de raadsleden op verschillende momenten de straat op om mensen te laten ontwerpen en tekenen. Daarnaast is het mogelijk om online ideeën in te sturen via de Facebookpagina van D66 of via e-mail: pr@d66boxtel.nl.

DRAAGVLAK

De Leijer: ,,We bundelen alle schetsen en bieden ze aan de wethouder aan om mee te nemen in het ontwerp voor de Rechterstraat. Daarnaast gaan we hem vragen of het mogelijk is om met bestaand straatmeubilair verschillende inrichtingen te 'testen'. Zo kan tijdig ontdekt worden wat wel en niet werkt." Dit is volgens de fractie een manier om draagvlak onder bezoekers, ondernemers en omwonenden te creëren en te voorkomen dat later aanpassingen gedaan moeten worden.

CADEAUBON

Onder alle inzendingen verloot D66 een cadeaubon van een tuincentrum.

FOTO ONDER: De stiften liggen klaar. Wie ideeën heeft voor de herinrichting van de Rechterstraat, kan aan een schets beginnen. (Foto: D66 Boxtel).