RALPH DIKMANS GEEFT GASTLES

Kinderen leren tekenen net
zoals Rembrandt in bibliotheek

'Rembrandt van Rijn was de selfie-koning van zijn tijd', zo kondigt Babel, bibliotheek Boxtel het kindercollege over de zeventiende-eeuwse kunstschilder aan. Striptekenaar Ralph Dikmans geeft zaterdag 16 maart de gastles in een tot Rembrandt-paradijs omgetoverde bibliotheek aan de Burgakker.

De Nederlandse kunstenaar overleed 350 jaar geleden, maar zijn werken zijn nog springlevend. Dikmans zal daarom aantonen waarom Van Rijn de selfie-koning van zijn tijd was. Hoe ging hij te werk, wie was de schilder eigenlijk en wat maakt hem bijzonder? Dit soort vragen staat centraal. Onder Dikmans' begeleiding oefenen de kinderen de Rembrandt-tekenstijl: gedetailleerd en realistisch. Deelnemers wordt gevraagd een spiegel mee te nemen, want ook zij gaan aan de slag met het maken van een selfie.

Hun kunstwerken kunnen de jonge tekenaars vervolgens opsturen naar het Rijksmuseum in Amsterdam. Daar wordt namelijk deze zomer de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt geopend, die bestaat uit door het publiek ingezonden werkstukken. Wie weet hangt daar dan wel een echte Boxtelse Rembrandt...

De activiteit voor kinderen vanaf negen jaar vindt komende zaterdag plaats tussen 14.00 en 15.00 uur. Bibliotheek-leden betalen vijf euro voor deelname, voor niet-leden kost de les 7,50 euro per persoon. Leeftijd vanaf negen jaar en ouder. Kaartjes zijn te bestellen via de url bit.ly/KennisBendeRembrandt.