Afbeelding
Foto: Peter de Koning

BOXTEL VIERT NATIONALE BOOMFEESTDAG

Voeten in de klei en spade in de hand

De Boxtelse Herenboeren hebben grootse plannen. Ze willen zo'n tweeduizend bomen planten in het Wilhelminapark. Dat is een beetje veel werk voor één dag, maar de groepen zeven van De Vorsenpoel, de Sint-Petrusschool en De Spelelier maakten gisteren een mooi begin.

De ochtend van de nationale boomfeestdag is de ideale gelegenheid om kinderen te betrekken bij natuurontwikkeling. Eenmaal een spade of schop in de hand, beginnen de leerlingen meteen te graven. In een mum van tijd staan ze met z'n vieren in een flinke plas, lekker te blubberen. Maar dat is niet de bedoeling. In het veld, daar mogen ze aan de slag. De bomen liggen klaar, de gaten zijn al gegraven. Het is een kwestie van boompje rechtzetten, goed vasthouden en het gat dichtgooien.

Het gaat om speciale bomen bij de Herenboeren, namelijk exemplaren waar je van kunt eten. In dit geval walnoten. Wethouder Herman van Wanrooij van de gemeente Boxtel en provinciebestuurder Anne-Marie Spierings helpen een handje mee. Leerling Daan Sijm heeft ervaring. ,,Ik heb al vaker met een schop gewerkt. Wij gaan verhuizen en ik heb zand geschept." Al snel staat de boom met de wortels in de grond. Op naar de volgende.

FOTO BOVEN: Daan Sijm (links) helpt mee de eerste notelaar te planten. (Foto: Peter de Koning).