Afbeelding
Foto: Hans Verberk

WIND BEMOEILIJKT HET VANGEN VAN HOGE BALLEN

Honkballers Ducks weer in het veld

De kop is eraf. Spelers van JRC Ducks begonnen zaterdag en zondag aan het honk- en softbalseizoen van 2019. Niet allemaal overigens, want een aantal wedstrijden was vanwege het slechte weer geannuleerd. Het eerste mannenteam speelde wel, net als de junioren.

Zondag vond het eerste oefenduel plaats van JRC Ducks 1. De ploeg speelde tegen PSV. Vanwege de harde wind was er code oranje afgegeven, maar toch werd besloten aan de wedstrijd te beginnen en te kijken waar het schip zou stranden. Bij Ducks startte pitcher Jeroen van Nes op de heuvel. Ondanks het onstuimige weer kwam hij de eerste twee innings redelijk ongeschonden door. De stevige wind bemoeilijkte het vangen van hoge ballen. Ook de spieren van de veldspelers werden koud. Aan beide kanten vonden relatief veel veldfouten plaats. De Boxtelse honkballers kregen tijdens hun slagbeurt al vrij snel vat op de pitcher van PSV en pakten punten terug.

De meest recente versterking van Ducks, korte stop Sjors Gevers, debuteerde en sloeg prompt een homerun in de tweede inning. In de derde inning werd Van Nes op de heuvel vervangen door Yannick Brechenmacher en ook hij wist zich door lastige omstandigheden heen te vechten. Nadat er twee uur gespeeld was, besloten de teams in gezamenlijkheid een einde aan de wedstrijd te maken. Ducks pakte daarmee de zege: 9-5.

JEUGD

Zaterdag honkbalden de junioren een oefenwedstrijd tegen Knickerbockers uit Soest. Op de heuvel startte Harm de Feijter, die slechts één keer vier wijd moest incasseren. Verder regelde het veld de drie nullen en kregen de Boxtelaren geen enkel punt. Hierna begon een lange slagbeurt voor de mannen van Ducks die al gauw wisten te scoren. Na enige tijd werd de wedstrijd stilgelegd vanwege de regen. Nadat het weer droog leek te zijn werd de partij hervat en liepen de spelers van Ducks uit naar een 9-0 voorsprong. Maar toen erg hard ging waaien en het te koud werd, staakte de scheidsrecht na overleg met beide teams de wedstrijd.

Uitslagen zaterdag 9 maart

H: Ducks pupillen - Gryphons        11-1

H: Ducks junioren - Knickerbockers        9-0

Uitslagen zondag 10 maart

H1: Ducks - PSV        9-5

Programma zaterdag 16 maart

H: Tilburg - Ducks pupillen        11.00

S: Ducks junioren - Tilburg        15.00

H: Hellevoet Athletics Ducks junioren        13.00

H: Ducks aspiranten - Hellevoet Athl.        13.00

Programma zondag 17 maart

S1: Ducks - Gryphons        10.30

H2: Ducks - All-In        10.30

H1: Falcons - Ducks        14.45

FOTO BOVEN: Korte stop Sjors Gevers van JRC Ducks weet net niet te voorkomen dat een PSV-speler een honk steelt. maar hij debuteerde desalniettemin sterk. Na twee uur werd besloten de wedstrijd te staken vanwege het slechte weer. Ducks won het duel. (Foto: Hans Verberk).