HOCKEYERS ONDERUIT IN SLOTMINUTEN

MEP hervat competitie met twee uitnederlagen

Zowel de vrouwen als de mannen van de Boxtelse hockeyclub MEP verloren zondag in de laatste minuut door een strafcorner hun uitwedstrijd. De mannen gingen tegen koploper Berkel-Enschot onderuit met 3-2. De vrouwen verloren in Delft van Ring Pass met 2-1.

Coach Stijn Koesen had zondag geen goed woord over voor de leiding. Hij zag een glaszuiver doelpunt van zijn ploeg afgekeurd worden en vervolgens deed een volgens Koesen onterechte strafcorner MEP ook nog eens de das om. Des te opgetogener was hij over het spel van zijn team. Alle afgesproken taken werden perfect uitgevoerd en de vechtlust van de MEP-dames stemde hem optimistisch. Het eerste kwartier was Ring Pass sterker. Toen viel ook de goal, maar daarna was het MEP dat de klok sloeg. Aanval op aanval van Boxtelse zijde werd vlak voor rust door een doelpunt van Chris Thewessen beloond.

FYSIEK

De tweede helft was fysiek, maar niet onsportief. MEP was ook toen de betere ploeg. Gescoord werd er echter niet en de fatale corner in de laatste minuut zorgde ervoor dat de Boxtelse vrouwen met lege handen stonden. Koesen is ervan overtuigd dat het trainingskamp in Valencia de ploeg sterker heeft gemaakt als collectief. Zondag 17 maart moet dat zichtbaar worden in de belangrijke thuiswedstrijd tegen Rood Wit uit Aerdenhout. Afslag in sportpark Molenwijk om 12.45 uur.

MANNEN

Met drie A-junioren in de gelederen trokken de mannen van MEP zondag vol goede moed naar koploper Berkel- Enschot. Het begin was niet best en de Boxtelaren keken al snel tegen een 2-0 achterstand aan. Vlak voor rust scoorde MEP via Bram Schröder de aansluitingstreffer. In de tweede helft was de strijd meer in evenwicht. Na de verdiende gelijkmaker leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen en was het vooral doelman Floris Schellekens die zich onderscheidde. Toch kon hij in de laatste minuut een goal uit een strafcorner niet voorkomen. De druiven waren zuur voor de piepjonge Boxtelse formatie. De routine bleek toch de bepalende factor. Zondag kan MEP zich revancheren tegen Maastricht. In de eerste competitiehelft werd daar ten onrechte verloren. De Boxtelse ploeg heeft dus iets goed te maken. Afslag in sportpark Molenwijk om 14.45 uur.

Tennistoernooi

Op de banen van LTV De Merletten in sportpark Molenwijk vindt van 16 tot en met 24 maart het jaarlijkse open tennistoernooi voor 35-plussers plaats. Het veteranentoernooi is een populair evenement onder tennissers in de regio. Er doen doorgaans meer dan 250 spelers aan mee. De tennissers meten hun krachten in alle mogelijke varianten van het dubbelspel, in de categorieën vijf tot en met acht. Publiek is welkom om de verrichtingen van de tennissers gade te komen slaan.