ONDANKS AANDRINGEN WIL SCHEIDSRECHTER DUEL NIET STAKEN

Stormachtig weer speelt Boxtel danig parten in Mariaheide

RKSV Boxtel reisde zondag naar Mariaheide af om aldaar tegen de plaatselijke voetbalvereniging SCMH te spelen. Van deze tegenstander verloren de Boxtelaren thuis nog met 0-3. Nu werd het remise: 1-1.

In sportpark Spoorzicht kwam Boxtel zoals bijna elke week in een andere opstelling op het veld, en dit kwam wederom het spel niet ten goede. Door de harde wind konden de ploegen niet fatsoenlijk voetballen. De bal ging alle kanten op, behalve de goede. In de eerste helft gebeurde er maar bar weinig voor de doelen. Het waren voornamelijk lange ballen die heel vaak bij de buren van het sportpark in de tuin belandden. Halverwege de

eerste helft maakten beide aanvoerders bij scheidsrechter Verstappen kenbaar dat doorspelen geen zin had. Tevergeefs...

In de 37e minuut probeerde Stefan Persoons het van afstand; zijn schot ging net over het doel. Kort voor rust was er nog een vrije trap maar deze werd, mede door wind, huizenhoog over geschoten. Met de brilstand zochten beide ploegen de kleedkamer op.

De twee ploegen startten ongewijzigd. De tweede helft was nog geen twee minuten oud en de bal belandde op de stip. Lars van Hamond werd neergehaald in het zestienmetergebied. Persoons schoot de bal onberispelijk binnen: 0-1.

De Boxtelaren gingen verder en een uittrap van Tommy Verhagen werd verlengd door Van Hamond op Valentijn Waals. Deze nam de bal mee en schoot met links in de korte hoek. De keeper van SCMH reageerde alert en bokste de bal tot een corner.

Langzaamaan kreeg de thuisploeg steeds meer vat op het duel. Met name aan de linkerkant kwam SCMH elke keer goed door, maar de voorzetten waren óf steeds een prooi voor Verhagen óf vlogen achter het doel. In de 86e minuut kwam de bal voor de voeten van Bob van den Berg. Vanaf twintig meter schoot hij de bal laag in de verre hoek, Verhagen kon net niet bij de bal: 1-1. SCMH probeerde nog wat te forceren in de laatste minuten, maar Boxtel bleef overeind.

Jo Hanegraaf zegeviert tijdens boules-toernooi

Jo Hanegraaf won maandag het wekelijks open regiomix-toernooi van jeu-de-boulesvereniging De Walnoot.

Hij eindigde vijf punten voor Henk Schuurmans, die met elf punten de tweede stek bezette. Nanda van Weert completeerde het podium door tien punten te maken. Op plekken vier tot en met zes eindigden respectievelijk Ben van Casteren, Leo Bekers en Ben Heutink. Het toernooi aan Selissenwal 25 is iedere maandag vanaf 13.00 uur. Deelname kost één euro voor leden en twee euro voor niet-leden van de jeu-de-boulesvereniging.