Afbeelding
Foto: Hans Verberk

TAFELTENNISSERS TWEEDE OP RANGLIJST

Taverbo bindt 'lastig' Amsterdam aan zegekar

Het eerste team van Taverbo-Sabo hervatte zaterdag de competitie uit tegen Amsterdam '78. Deze middenmoter speelde tot dan toe niet onverdienstelijk en bleek voor de meeste tegenstanders een lastig team.

Na een moeizaam begin voor Taverbo, waarbij Bram Bakker niet in zijn spel kwam tegen Amsterdammer Uri Eugenio en Marlotte Staps niet voorbij Timon Priem kwam, werd het toch nog gelijk via overwinningen van Michel Sperling op tegenstander Danny Baars. Ook de dubbel van Sperling en Staps tegen Eugenio en Priem trokken de Boxtelaren naar zich toe. Amsterdam had echter het momentum, want met goede overwinningen van Eugenio op Sperling en Priem op Staps, keek de Boxtelse tafeltennisformatie weer tegen een achterstand aan.

THRILLERS

In twee thrillers die allebei in de vijfde game beslist werden, kwam Taverbo toch weer langszij. Staps vond net op tijd haar vorm tegen Baars. Sperling versloeg met hangen en wurgen Priem. Vervolgens had Bakker geen enkele moeite met het spel van Baars en wist ook Staps betrekkelijk eenvoudig haar laatste partij op Eugenio te winnen. De eindstand was een verdienstelijke 4-6 overwinning voor Taverbo. De tafeltennissers stijgen op de ranglijst naar de tweede plaats, mede dankzij het gelijkspel van Belcrum 1 tegen HTC 1.

STUNT

Ook de jeugd van Taverbo-Sabo presteerde zaterdag prima. In Mierlo werd tegen titelconcurrent MTTV '72, dat met vier punten minder op de tweede plaats staat in de ranglijst, gewonnen.

Boxtelaar Luuk Essens zorgde tegen Radu Meulendijks meteen voor het eerste punt. Rick van der Schoot verloor echter zijn wedstrijd voor Taverbo tegen Pascal-André Wolters die net iets te sterk bleek. Lars Strik zette de Boxtelse tafeltennisformatie weer op voorsprong: 1-2. Hij won knap van Leander Meulendijks nadat Strik op een 2-0 achterstand kwam.

Strik en Van der Schoot lieten hierna geen enkel punt meer liggen en wonnen hun laatste twee partijen met gemak. Ook de dubbel gewonnen. Hierdoor staat het eerste jeugdteam met 29 punten uit vier wedstrijden nog steeds op de eerste plaats in het klassement, vijf punten los van 't Belke dat dit weekend royaal won van hekkensluiter Red Stars en hiermee MTTV '72 naar de derde plaats verdrong. Zaterdag 16 maart zijn de jongens te gast in Tilburg bij middenmoter Tios '51. De wedstrijd start om 14.00 uur.

MAASLANDTOERNOOI

Daags na de knappe overwinning, legde Van der Schoot en passant ook nog beslag op de eerste plek tijdens het 49e Maaslanddubbeltoernooi in Oss. Hij pakte samen met Rianne de Vogt (Hotak '68, Hoogerheide) de eindoverwinning. Erik van der Schoot won met Peter de Rooij dit toernooi bij de senioren vijfde klasse.

Uitslagen week 10

SENIOREN

Amsterdam '78 1 - Taverbo-Sabo 1        4-6

Falco 1 - Taverbo-Sabo 2        1-9

Kanjers Uitzendb. 1 - Taverbo-Sabo 3        2-8

JCV 4 - Taverbo-Sabo 4        3-7

Taverbo-Sabo 5 - Geenhoven 2        2-8

Taverbo-Sabo 6 - Van Herwaarden        3-7

Taverbo-Sabo 7 - HTTC H'waarden 1        7-3

Taverbo-Sabo 8 - ATTV 71 3        4-6

Taverbo-Sabo 9 - HTTC H'waarden 2        9-1

Programma donderdag 14 maart

Unicum 11 - Taverbo-Sabo 8        20.00

Programma vrijdag 15 maart

Middelburg 3 - Taverbo-Sabo 3        20.00

Van Herwaarden 3 - Taverbo-Sabo 4        20.00

OTTC 3 - Taverbo-Sabo 6        20.00

Veldhoven 8 - Taverbo-Sabo 5        20.00

OTTC 6 - Taverbo-Sabo 9        20.00

OTTC 4 - Taverbo-Sabo 7        20.00

Programma zaterdag 16 maart

TTC 1 - Taverbo-Sabo 2        15.00

Tempo-Team 4 - Taverbo-Sabo 1        16.00

JEUGD

Uitslagen zaterdag 9 maart

MTTV '72 1 - Taverbo-Sabo 1        3-7

Valkenswaard 2 - Taverbo-Sabo 2        6-4

Valkenswaard 3 - Taverbo-Sabo 3        3-7

Programma zaterdag 16 maart

Tios '51 2 - Taverbo-Sabo 1        14.00

Hooghei 1 - Taverbo-Sabo 2        10.00

Luto 1 - Taverbo-Sabo 3        10.00


EREDIVISIETEAM 'T IVOOR SPEELT GELIJK

Kampioenschap bandstoten in Boxtel heeft haar finalisten

De finalisten van het eerste open Boxtels kampioenschap bandstoten zijn bekend. Morgen, vrijdag 15 maart, wordt de strijd beslecht in Biljartcentrum Boxtel aan de Voetboog 14a.

Harrie van der Velden, Willem Witte, Jacques van Loon en Gerard Bekkers (allen uit Boxtel), Marcel Koolen (Schijndel), Henk Goettsch (Eindhoven), Peter Verhagen (Heeswijk) en Jeroen Loermans (Vught) hadden na vrijdagavond, toen de laatste poulewedstrijden waren gespeeld, de beste papieren voor de finale.

KENNISMAKING

Het kampioenschap wordt dit jaar voor het eerst gehouden en het is de bedoeling dat het een jaarlijks terugkerend evenement wordt. De organisatie is in handen van biljartvereniging 't Ivoor, die biljarters uit Boxtel en omgeving hiermee kennis wil laten maken met het biljartcentrum. De finalewedstrijden worden daar gespeeld vanaf 19.30 uur. Toeschouwers zijn welkom en de entree is gratis.

ZUNDERT

Het eredivisieteam van biljartvereniging 't Ivoor speelde zondag tegen de nummer twee op de ranglijst STZ Zundert. In tegenstelling tot het aantal verliespartijen van de voorgaande weken, bood het Boxtelse team dit keer kranig weerstand tegen de hoger geplaatste ploeg. Ondanks een nipt hoger gemiddelde voor 't Ivoor (1.206 om 1.198) kwam de eindstand op gelijke hoogte: 4-4.

FOTO ONDER: Huub Wilkowski van 't Ivoor legt aan in zijn gewonnen duel tegen Barry van Beers van STZ Zundert. (Foto: Hans Verberk).