Afbeelding
Foto: Corbino

JORIS LINSSEN & CARAMBA SPELEN RAAK!

Mexicaanse peper op de bühne bij Podium Boxtel

,,Raken en geraakt worden staat centraal in mijn leven en werk", aldus tv-presentator en zanger Joris Linssen. Hij staat samen met zijn Nederlandstalige band met Mexicaanse peper als Joris Linssen & Caramba donderdag 28 maart in Podium Boxtel. Daar speelt hij zijn zesde avondvullende theatervoorstelling 'Raak!'.

In deze gevoelige en meeslepende show vertellen alle bandleden over ontroerende momenten in hun leven, die zijn verbonden aan een lied. Deze nummers zijn vertaald naar het Nederlands en in een Caramba-jasje gestoken. Met deze theatershow viert de band het twintigjarig bestaan. Normaal gesproken speelt Joris Linssen & Caramba op festivals en bijzondere locaties. Maar sinds 2008 tourt de band ook zo'n drie maanden per jaar langs de Nederlandse theaters. Deze maand doen ze Boxtel aan.

CONTACT

Op tv interviewt Linssen vaak mensen op een persoonlijke manier bij hun terugkomst op Schiphol (voor Hello Goodbye) of onder de kerstboom (Joris' Kerstboom). ,,Daarbij probeer ik telkens mensen te raken en zelf ook geraakt te worden, want dat is toch waar het om draait? Voelen dat je leeft en in contact komen met anderen?", aldus Linssen. Wat de presentator op het podium doet, ligt volgens hem in het verlengde van zijn televisiewerk. ,,De gesprekken die ik voer voor tv, geven mij inspiratie voor nieuwe liedteksten. En in een theater is het heerlijk om contact te maken met mensen in de zaal. Het gaat daarbij ook om emoties."

Waar hij op televisie alleen werkt, krijgt Linssen op het podium begeleiding van Caramba. Ze kennen elkaar al sinds 1999 en vormen, naar eigen zeggen, een hechte familie. ,,In deze nieuwe show stellen wij ons open. We vertellen over cruciale gebeurtenissen in ons leven en zingen daar ook over. Dat werkt heel uitnodigend. Sommige mensen uit het publiek delen spontaan hun zielenroerselen. En dan kunnen wij ze daarna opbeuren met een lied of als ze iets leuks vertellen er daarna een feestje van maken", aldus Linssen.

De theaterbezoeker kan een mix van levensverhalen, spelplezier en mooie liedjes verwachten. Tijdens deze zesde voorstelling is Joris Linssen & Caramba de samenzang binnen de band gaan uitbouwen. ,,Dat klinkt zó mooi, als je onze stemmen hoort mengen", vertelt de zanger/tv-presentator. ,,Onze accordeonist Marcel van der Schot speelt nu ook af en toe piano, dat klinkt heel verfrissend. De stem van onze percussionist Djem van Dijk klinkt fantastisch tussen die van de mannen. Contrabassist Erik van Loo lijkt te dansen met zijn grote bas en gitarist Kees van den Hoogen is net zo gevoelig als hij stoer lijkt. Ieder heeft zijn eigen rol en samen zijn we meer dan de som der delen, zoals ze dat zo mooi zeggen."

Kaarten voor de voorstelling kosten 21 euro en zijn in de voorverkoop in Boxtel verkrijgbaar bij Hebbes (Markt), Jumbo (Oosterhof) en Marimba (Van Beekstraat) en in Liempde bij drogist Bewust Beter (Raadhuisplein 2) of via www.podiumboxtel.nl.

FOTO ONDER: Joris Linssen (links) is bekend van tv, maar ook op het podium staat hij zijn mannetje. (Foto: Corbino).