Afbeelding
Foto:

VOICES TREFT LAATSTE VOORBEREIDINGEN VOOR JUBILEUMCONCERT

Popkoor bezingt dagelijkse hectiek

PÅL JANSEN

De leden van Popkoor Voices Liempde vermaken muziekliefhebbers al sinds 2003 met hun dynamische zangvoorstellingen. Zaterdag 16 en zondag 17 maart schakelen de vocalisten nóg een tandje bij. Dan wordt alles uit de kast gehaald voor het uitgestelde jubileumconcert van de muziekgroep in sociaal cultureel centrum De Serenade.

Alleen voor zondag zijn nog enkele tientallen kaarten te koop, maar met 90 procent van de plaatsen bezet, ziet het koor komend weekeinde voldoende belangstelling voor zijn concert. Het onderwerp is de 'hectiek van alledag', leggen zangers René van de Veerdonk en Loes van Bussel uit. ,,Mensen zijn 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar", aldus René. Iedereen is steeds drukker en mensen krijgen vaker en vaker een burn-out, vult Loes aan: ,,Zo is ook ons concert opgedeeld in diverse blokken. Mensen gaan steeds verder door tot ze niet meer kunnen. Dan komt er bezinning. Vervolgens moeten mensen weer doorgaan met het leven." En wellicht gloort er nog beetje geluk aan de horizon...

Rock around the Clock van Bill Haley & His Comets klinkt bijvoorbeeld, maar ook nummers als Calm after the Storm van The Common Linnets en Happy van Pharrel Williams zijn onderdeel van het repertoire. Op deze wijze worden de vier thema's die Popkoor Voices wil aansnijden, muzikaal verwoord.

VOORBEREIDINGEN

Al anderhalf jaar geleden begon Popkoor Voices met de voorbereidingen aan het jubileumconcert. Negentien nieuwe nummers zijn aan het repertoire toegevoegd, diverse gastoptredens geïntegreerd in de voorstellingen én professionele regisseur Anja Vos is in de arm genomen. René: ,,We vormen een dynamisch koor: alles zingen we uit ons hoofd, dus zonder bladmuziek. De regisseur heeft de bewegingen bij de nummers bedacht; hoe we moeten staan en welke danspassen we eventueel moeten doen. Als zangers moeten we uiteindelijk ook nog bezig zijn met het zingen natuurlijk", gniffelt René.

GASTOPTREDENS

De uitvoering wordt naast de circa dertig leden van Popkoor Voices, ook opgeluisterd met een aantal gastoptredens. Zo zal saxofonist Janneke Pouwels uit Liempde haar muzikale steentje bijdragen. Bovendien is er begeleiding van een vierkoppig combo. ,,Het mooie aan dit optreden is dat we alles met het complete koor doen. Ook het opbouwen van het podium bijvoorbeeld", vertelt Loes, die samen met René deel uitmaakt van de concertcommissie.

Dat podium wordt morgen, vrijdag 15 maart met de leden opgetuigd in De Serenade. Zaterdag 16 maart om 20.00 uur vindt de eerste (uitverkochte) voorstelling plaats. Daags erna begint de 'hectiek van alledag' om 14.00 uur. Kaarten à 10 euro zijn nog te koop via www.ticketkantoor.nl/shop/jubileumvoices.

FOTO BOVEN: De eerste voorbereidingen voor het uitgestelde jubileumconcert van Popkoor Voices, dat in 2018 vijftien jaar bestond, vonden anderhalf jaar geleden al plaats. Zaterdag 16 en zondag 17 maart zullen de zangers laten horen wat ze in hun mars hebben in sociaal cultureel centrum De Serenade. (Foto: Popkoor Voices).


ONTHULLING KRUISBEELD HOEK MIJLSTRAAT IN LENNISHEUVEL

Nieuw corpus komt na zoektocht terug in dorp

RENS VAN DEN ELSEN

Na een lange zoektocht en dito restauratietijd wordt zondag 24 maart het nieuwe corpus voor het wegkruis op de hoek Mijlstraat en de Koevoortseweg in Lennisheuvel onthuld en ingewijd. Daarmee krijgt het dorp weer een Christusbeeld terug op de plek waar het twee jaar geleden gestolen werd.

Cor Weijns uit Lennisheuvel plaatste in juli een oproep in Brabants Dagblad waarin hij vroeg of er iemand een kruisbeeld van zo'n anderhalve meter hoog had liggen. Zijn zoektocht leidde hem uiteindelijk naar een curiosawinkel in Beek en Donk, waar hij een geschikt corpus vond. Het afgelopen halfjaar is gebruikt om het beeld te restaureren. De aankoop en restauratie is mede mogelijk gemaakt door een toekenning van ruim duizend euro uit het wijkbudget van stichting Rond Kerk en Orion en de hulp van een aantal vrijwilligers.

DIEFSTALGEVOELIG

Weijns kreeg vanuit een aantal kanten de mogelijkheid om een kruisbeeld op de kop te tikken, maar deze voldeden vaak niet aan de eisen. ,,Gipsen exemplaren kunnen niet tegen regen en als het corpus te groot of te klein was konden we er ook niks mee. We kregen zelfs een Christus die doormidden was geslepen. Het kruisbeeld dat we nu hebben is van beton. Dat is goed materiaal en een stuk minder diefstalgevoelig", aldus Weijns.

INWIJDEN

Pastor Harry van den Tillaart wijdt het corpus zondag 24 maart in. Dit vindt plaats rond 11.15 uur, na afloop van de eucharistieviering. Vanaf de Sint-Theresiakerk loopt de delegatie van de parochie naar het in doeken gehuld kruisbeeld. Na de zegening vertelt Weijns iets over de geschiedenis van het kruis; het Theresiakoor zorgt voor de muzikale omlijsting. Na de ceremonie is er mogelijkheid om na te praten met een kop koffie en thee in eetcafé Meneer Klaver.


Harry levert na 17 jaar sleutels in van de buurtbus

Harry Verdonk uit Liempde is al sinds de oprichting van de buurtbus in 2002 chauffeur van lijn 203. Zaterdag reed hij zijn laatste rit.

Na zeventien jaar als vrijwilliger de mensen te hebben vervoerd tussen Liempde en 's-Hertogenbosch, was het nu tijd om de sleutelbos van bus 203 in te leveren. De Liempdenaar is inmiddels 79 jaar.

PORTRETFOTO: Harry Verdonk uit Liempde reed zeventien jaar als vrijwilliger voor de buurtbus. (Foto: eigen werk).

Uitslagen van carnavalsloterij Ploegersland

De Liempdse koldervorst Joost D'n Echte en zijn adjudant Tom trokken vorige week maandag de winnende lootjes van de carnavalsloterij. Ook maakten zij de winnaars van de puzzelprijsvraag, die in leutkrant De Ploeger stond, bekend.

De prijswinnaars van de loterij zijn de volgende families: Van Nunen (Schoren) wint de eerste prijs van 100 euro; Kroonen (Oude Dijk) is tweede en ontvangt 90 euro; De Haas (Nieuwe Erven), 80 euro; Van Aarle (Beneluxlaan), 70 euro; Tel (Hezelaarsestraat), 60 euro; Van der Steen (Keefheuvel), 50 euro; Van Heerebeek (Hoekstraat), 40 euro; Kroonen (Oude Dijk), 30 euro; Van de Langenberg (Keefheuvel) 20 euro; Van den Oetelaar (Kasterensestraat), 10 euro.

PUZZEL

Bij de puzzelprijsvraag wonnen de volgende personen een geldbedrag: Toine Thomassen ging aan de haal met de eerste plek en ontvangt 125 euro; Loek van Abeelen krijgt 75 euro en Karin van Adrichem 75 euro.

Afbeelding