GOEDE GENERALE VOOR LIEMPDSE JUDOKA IN WOUW

Tweede plaats voor Keira Kreijveld

Keira Kreijveld, judoka van Judo Club Liempde, heeft afgelopen zondag een tweede plaats behaald op de Open West Brabantse kampioenschappen in Wouw, een internationaal toernooi voor leden van Judo Bond Nederland. Voor Keira was dit haar laatste voorbereiding op de Zuid-Nederlandse kampioenschappen van komend weekend.

In totaal deden er zestien judoka's aan het toernooi mee, negen daarvan kwamen uit in dezelfde poule als de Liempdse judoka, meisjes onder de vijftien, tot 48 kilo.

Keira had in haar eerste partij veel moeite om een goede pakking te krijgen. Ze wierp bij een overname weliswaar haar tegenstander achterover, maar die draaide goed weg. Aan het eind van de partij lukte het toch om de opponent naar de grond te krijgen en door te drukken naar haar rug. Met een houdgreep scoorde Keira een ippon, een vol punt.

In de tweede partij liet ze snel een waza-ari aantekenen, met een beenworp. Vervolgens zette ze een verwurging aan waardoor haar tegenstander direct afklopte.

HOUDGREEP

Het lukte de Liempdse judoka in de derde partij niet om haar opponent achterover te werpen, de inzet kwam telkens een fractie te laat. Uiteindelijk scoorde ze met een heupworp een waza-ari en won ze de wedstrijd met een houdgreep die ippon opleverde.

De vierde wedstrijd was de finale. Hierin probeerde Keira snel een aanval in te zetten, maar die werd door haar tegenstander overgenomen. Ze kreeg een waza-ari tegen en probeerde vervolgens de hele wedstrijd om een punt te scoren. Door haar aanvallen, die niet altijd slaagden, kwam de Liempdse tot twee keer toe in een houdgreep te liggen. Beide keren wist ze hier onderuit te komen.
Haar coach Roy Kemps meende dat Keira in de finale tweemaal een waza-ari scoorde, maar de scheidsrechter dacht hier anders over. De winst ging uiteindelijk naar de andere finaliste op de tatami.


TAFELTENNISSERS HOUDEN HET SPANNEND IN DE BRTC

De Horntreffers is op weg naar de titel

In de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie doet De Horntreffers goede zaken voor het kampioenschap met een 8-2 zege op Taverbo Sabo 3. De Firma Fotografie haakt af in de titelrace na een 6-4 nederlaag tegen Taverbo Sabo 1. Ook Rotsvast maakt nog aanspraak op een plaats in de top drie na een grote 8-2 winst op Grand Café Rembrandt.

De Horntreffers speelde tegen Taverbo Sabo 3 en had een goede start: de eerste vijf wedstrijden werden gewonnen. Erwin Holowacki zorgde met winst op Wim van Aarle voor het eerste punt voor Taverbo Sabo 3. Henk IJsseldijk zorgde voor een grote verrassing: hij verloor de eerste game van Peter van Boxtel met 2-11, maar door de volgende drie te winnen, was de partij voor IJsseldijk. Door een uiteindelijke 8-2 winst nam De Horntreffers de eerste plek over van Taverbo Sabo 4 in het klassement.

Het team van De Firma Fotografie deed lange tijd goed mee in de strijd om de bovenste plaatsen, maar verloor nu van directe concurrent Taverbo Sabo 1 met 6-4.

Rotsvast blijft verrassend sterk spelen en maakt ook nog steeds kans op een plaats in de top drie. Grand Café Rembrandt was deze keer het slachtoffer en verloor met 8-2.

Standenlijst per maandag 11 maart

Horntreffers        120-82        Taverbo S. 3        130-57

Taverbo S. 4        120-79        Rembrandt        140-44

Firma Foto.        140-78        Taverbo S. 2        120-43

Taverbo S. 1        130-76        De Dommel        120-36

Rotsvast        120-74


MARVEL EERT CLUBMAN PUR SANG TIJDENS LEDENVERGADERING

Karel Veldhuizen erelid van atletiekvereniging

Karel Veldhuizen is benoemd tot erelid van Marvel. De clubman pur sang werd dinsdagavond met dit eerbetoon verrast tijdens de ledenvergadering van de Boxtelse atletiekvereniging.

,,Iemand die altijd klaarstond en ook nu nog klaarstaat. Hij kan de club niet missen en de club hem niet.'' Met deze woorden vatte voorzitter Martin van der Broek samen wat Veldhuizen voor Marvel betekent.
Het kersverse erelid kwam in 1984 bij de club omdat zijn kinderen er gingen sporten. Hij hielp de kunststofbaan realiseren evenals het clubhuis, bekleedde diverse bestuursfuncties en vervult nog altijd veel organisatorisch werk voor wedstrijden.

Na oud-trainer Drewes van Kampen is Veldhuizen het tweede erelid in de geschiedenis van de bijna 55 jaar oude Boxtelse vereniging. Veldhuizen reageerde wat beduusd op het eerbetoon. ,,Hier ben ik een beetje ontroerd door'', sprak hij. ,,Ik probeer de club levendig te houden en vind het leuk om nieuwe projecten op te pakken. Ik doe dat met heel veel plezier.''

Het jongste Marvel-project waarbij Veldhuizen is betrokken, is het automatiseren van de tijdregistratie bij de FAC Paasloop. Op tweede paasdag 22 april dragen deelnemers een startnummer met chip. Eindtijden zijn daardoor sneller beschikbaar. De inschrijving voor deze FAC Paasloop is inmiddels gestart via www.avmarvel.nl.