Afbeelding
Foto: Peter de Koning

DEMONSTRATIES EN SPELLETJES TIJDENS OPEN DAG MUSEUM

MuBo vult lustrumfeest met nostalgie

Al vijf jaar kunnen bezoekers van het MuBo leren over de geschiedenis van Boxtel, maar ook geïnspireerd raken door lezingen en exposities. Zondag 17 maart viert de stichting van 12.00 tot 17.00 uur haar eerste lustrum. De middag heeft het thema 'nostalgie'.

Er is veel aandacht voor kindvriendelijke activiteiten op de feestelijke middag. Er worden oude ambachten gedemonstreerd, kinderen kunnen oud-Hollandse spelletjes doen en er kunnen vier kaartjes voor de Efteling gewonnen worden.

OPGEKNAPT

Met de nostalgische viering luidt MuBo ook een vernieuwende periode in. De komende twee jaar wordt de vaste collectie volledig opgeknapt. Hierdoor wordt deze meer digitaal en dynamischer.

Angela's Project, de schoolband van de Angelaschool laat om 12.30 en 13.30 uur zijn muzikale kunsten horen. Ook vinden om 13.00, 14.00 en 15.00 uur workshops in trommelen en vendelzwaaien plaats. Op dezelfde tijden wordt er een poppenkast georganiseerd.

KNIKKERPOT

Verder kunnen kinderen de inhoud van een knikkerpot raden en meedoen aan een grote prijsvraag, voor toegang tot de Efteling. Er wordt ook geschminkt en bezoekers kunnen sjoelen en blikken omver gooien. Tenslotte is er een tableau vivant, een speurtocht en een kleurhoekje.

Tijdens het feest worden doorlopend oude ambachten gedemonstreerd, zoals sigarenmaken, weven, quilten en stoelenmatten. Tevens is er een presentatie over de herinrichting van het museum, een vraagbaak met MuBo-gidsen en de mogelijkheid om een selfie te nemen met de 'bekendste Boxtelaar aller tijden', de politicus, landmeter en architect Hendrik Verhees (1744-1813).

FOTO BOVEN: Bezoekers van de feestdag ter ere van het eerste lustrum van museum MuBo kunnen deelnemen aan diverse demonstraties en spelletjes. Ze kunnen onder meer vendelen en trommelen met het gilde. (Foto: Peter de Koning, 2017).


KOFFERTJES-PRENTEN IN GEMEENSCHAPSHUIS

Expo fotoclub Boxtel Ontspant in De Walnoot

Meer dan honderd foto's worden in het weekeinde van 30 en 31 maart getoond in gemeenschapshuis De Walnoot. Fotoclub Boxtel Ontspant houdt dan op zaterdag van 12.30 tot 17.00 uur en zondag van 11.00 tot 16.00 uur een expositie over 'oud en nieuw'.

Er zijn 24 foto's te zien zijn die gemaakt zijn binnen het thema. Daarnaast worden 'koffertjes-foto's' getoond: clubleden legden de willekeurige inhoud ervan vast. Elk lid heeft ook een groot paneel en een grote fotolijst gevuld, waardoor er nog eens vier of vijf beelden bijkomen per lid.

VRAAGBAAK

Tijdens de tentoonstelling is een fotografievraagbaak aanwezig, evenals een speurtocht voor kinderen tot twaalf jaar en de mogelijkheid om lootjes te kopen. Hiermee kan een foto-afdruk naar keuze op forex (30 bij 40-45 centimeter) gewonnen worden. Daarnaast wordt er een mini-expositie van oude en nieuwe apparatuur gehouden en verkopen leden tweedehands fotobladen.

250 BEZOEKERS

Het wordt de derde expositie die de inmiddels zeven jaar bestaande fotoclub organiseert. Vorig jaar werd de activiteit door zo'n 250 mensen bezocht. De club heeft op dit moment veertien leden en zoekt daar nog zes fotoliefhebbers bij. Meer informatie is te verkrijgen via e-mail: info@boxtelontspant.nl of op de website van de fotoclub: www.boxtelontspant.nl.


MADS MIKKELSEN-AVOND IN MUZIEKHIUS

Filmpodiumscopia toont Deense rolprent aan de Passage Riche

De Scandinavische film Efter Brylluppet (After the wedding) is maandag 18 maart vanaf 20.15 uur te zien in het Muziekhuis van FilmpodiumScopia, Passage Riche 4.

Dit is de eerste film van een serie van drie waarin de bekende Deense acteur Mads Mikkelsen een hoofdrol speelt. Deze worden allemaal dit voorjaar vertoond.

Efter Brylluppet gaat over Jacob Petersen (Mikkelsen). Hij heeft zijn leven gewijd aan het helpen van straatkinderen in India. Jacobs weeshuis wordt bedreigd met sluiting en dan komt zakenman Jørgen uit het niets met een interessant maar vreemd voorstel: hij doneert vier miljoen dollar, maar dan moet Jacob wel terug naar Denemarken. Daar aangekomen wordt hem gevraagd aanwezig te zijn op de bruiloft van de dochter van de zakenman waar hij een groot familiegeheim ontdekt.

Kaartjes kunnen online besteld worden, maar zijn ook voor 8,50 euro verkrijgbaar in Boxtel bij Hebbes (Markt), Jumbo (Oosterhof) en Marimba (Van Beekstraat) en in Liempde bij drogisterij Bewust Beter (Raadhuisplein). Aan de kassa zijn eveneens toegangsbewijzen te koop, pinnen is dan niet mogelijk.


LOKAAL TALENT GEEFT BENEFIETCONCERT

Jeugd Star Company zamelt geld in voor goede doelen

Leerlingen van The Star Company laten tweemaal horen wat ze afgelopen jaar geleerd hebben op gebied van zang, dans, acteren en presenteren. Zondag 24 maart staan ze in Podium Boxtel aan de Burgakker, een week eerder, zondag 17 maart, zijn ze te vinden in theater De Speeldoos in Vught.

De opbrengst van beide benefietconcerten komt ten goede aan Het Vergeten Kind en de Voedselbank.

De voorstellingen beginnen allebei om 15.00 uur. Kaarten voor de Boxtelse editie zijn te bestellen via www.podiumboxtel.nl. Wie de Vughtse uitvoering wil bezoeken, mailt naar ingeving@hotmail.com of belt 06-21 24 00 63. Toegangsbewijzen kosten tien euro voor jeugd tot 16 jaar. Wie ouder is, betaalt vijftien euro. Volwassenen kunnen voor 2,50 euro extra in bezit komen van de cd met daarop de single Ga Ervoor. Het lied is te downloaden via Spotify.