Boek & Bal is een literair festijn voor iedereen die van boeken, gedichten en muziek houdt. Superwoman combineert moeiteloos gezin en werk. De afbeelding slaat terug op het thema van de landelijke boekenweek: De Moeder de Vrouw. (Foto: Bibliotheek Boxtel).
Boek & Bal is een literair festijn voor iedereen die van boeken, gedichten en muziek houdt. Superwoman combineert moeiteloos gezin en werk. De afbeelding slaat terug op het thema van de landelijke boekenweek: De Moeder de Vrouw. (Foto: Bibliotheek Boxtel). Foto: Bibliotheek

BOXTELSE AUTEURS SAMEN AAN TAFEL

De Moeder de Vrouw is rode draad Boek & Bal

Vanwege de Boekenweek is Podium Boxtel zaterdag 23 maart het decor van Boek & Bal, een cultureel festijn met schrijvers, literatuur, muziek en een boekenmarkt. De avond begint om 20.15 uur en kent een voorprogramma, intermezzo en een hoofdprogramma.

Leden van Babel, Bibliotheek Boxtel ontvangen vijf euro korting wanneer zij hun kaartje aan de balie in de bibliotheek kopen. Zij betalen 7,50 euro. Voor niet-leden kost een kaartje in de voorverkoop tien euro en aan de kassa 12,50 euro. Rode draad binnen Boek & Bal is het boekenweekthema De Moeder de Vrouw.

RONDETAFELGESPREK

Singer-songwriter Kim van Casteren treedt op. Behalve dat zij in het laatste jaar van het Jacob-Roelandslyceum zit, schrijft zij ook nog een fantasyboek. Verder presenteert een scala aan Boxtelse schrijvers zich aan de hand van een rondetafelgesprek onder leiding van Tet van der Donk. Het gaat om André Verhagen, Corinne Vlaminckx, Elvis Nicastia, Adriaen Willemsz, Katja de Man, Paul Peijnenburg, Ralph Dikmans, Karina van Dreemel, Trudy van Rooij, Christ van Eekelen, Nel van Doorn, Paul Weekers, Max Peters, Theo Lamers en Ramon Guerrero.

Tijdens het intermezzo, de boekenmarkt, tonen, verkopen en signeren de aanwezige schrijvers hun werk in de foyer. Een 'meet and greet' voor de fans.

JEROEN THIJSSEN

Van der Donk interviewt schrijver Jeroen Thijssen. In 2014 verscheen Solitude, een historische roman over het koloniale Nederlands-Indië waaraan hij zeven jaar werkte. En in 2017 volgde Hazer, een verhaal dat zich afspeelt in de jaren tachtig binnen de kraakwereld. Naast auteur is Thijssen journalist en docent.

Dichtslamrappers Martje Wijers en Merlijn Huntjens treden op en houden een battle. DichtSlamRap is een bijzondere vorm van gedichten voordragen. De in Boxtel geboren en getogen Wijers won op 31 januari de juryprijs en de publieksprijs tijdens de plaatselijke DichtSlamRap met verrassende poëzie. Huntjens trad er ook op en is tevens stadsdichter van Heerlen.

Het hoofdprogramma bestaat verder uit muziek van Fenne van Wuijtswinkel, Diana Huismans en Roeland Heesbeen, een kunstinstallatie van Jan de Hoogh en interactieve optredens van theaterstudenten van het Koning Willem I College.