Afbeelding
Foto: Ralph Dikmans

DRIE ORGANISATIES BUNDELEN KRACHTEN

Bibliotheek Boxtel is nu een onderdeel van Babel

De Boxtelse bibliotheek aan de Burgakker maakt sinds 1 januari deel uit van Babel. Deze organisatie is een samenvoeging van Bibliotheek 's-Hertogenbosch en omstreken, Muzerije en Bureau Babel. De boekenuitleen voert vanaf nu de naam Babel, bibliotheek Boxtel.

De naam Babel verwijst naar een eeuwenoud Bijbelverhaal. Het beschrijft hoe belangrijk het is om elkaar te verstaan en dezelfde taal te spreken. Babel is een platform voor mensen die zich maatschappelijk en cultureel willen ontplooien. Met muzieklessen, door te dansen, boeken te lenen et cetera.
Bezoekers, leden, klanten en partners van de drie organisaties kunnen blijven vertrouwen op de dienstverlening die zij gewend zijn, aldus Ellen Reinders namens Babel.


Speciale editie van stripboek Anders-Man 4

Tijdens het Brabants Stripspektakel in Eindhoven op 18 en 19 mei verschijnt een nieuwe, luxe hardcover van Anders-Man 4. De stripheld is een geesteskind van Boxtelaar Ralph Dikmans.

Van de uitgave worden slechts honderd exemplaren gedrukt. Het boek bevat een speciale ex-libris en 21 pagina's achtergrondinformatie. De strip gaat over een enorme computeraanval, ingezet om het leven op de wereld plat te leggen. President Trump roept de hulp in van de Boxtelse held Anders-man.

(Afbeelding boven: Ralph Dikmans).

CONCERT IN WALNOOT

Sint-Arnoldus en Buchestelle vieren de lente

Fanfare Sint-Arnoldus uit Lennisheuvel geeft zaterdag 23 maart onder leiding van Mariska Brienen een lenteconcert in gemeenschapshuis De Walnoot aan de Reginahof 1. Seniorenorkest Buchestelle verzorgt met dirigent Peter Spierings een gastoptreden.

De fanfare bestaat inmiddels zeventig jaar en heeft voor haar aandeel in het concert gekozen voor enkele goed in het gehoor liggende muzieknummers, die verwijzen naar de lente, die twee dagen eerder begint. Op de lessenaar verschijnen onder andere Cervo a Primavera, Intrada Festivo en Poseidon, maar ook bekende stukken als It had better be tonight, Pioneers of the Lowlands en een Doe Maar-medley.

Buchestelle wordt muzikaal geleid door Peter Spierings, die ook ooit de Lennisheuvelse muzikanten onder zijn hoede nam.

Het dubbelconcert begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk.