Afbeelding
De Firma Fotografie

STEF EN ELLEN SCHELLEKENS WERKEN VANUIT GEMONDE

Firma Fotografie zonder winkel verder

JAN HERMENS

Nog een paar weken en dan sluit De Firma Fotografie aan de Stationsstraat in Boxtel haar deuren. Zaterdag 13 april is de zaak voor het laatst open. Stef en Ellen Schellekens blijven ondernemers, maar zonder winkel. Ze werken vanaf juni vanaf een nieuwe locatie in Gemonde.

Stef Schellekens vertelt: ,,Het sluiten van de winkel geeft mij vrijheid en flexibiliteit. Ik fotografeer op afspraak, veelal op locatie, en dat wordt makkelijker als ik niet meer aan de winkeltijden gebonden ben. Ellen en ik hebben er een poosje over nagedacht en vervolgens besloten met de winkel te stoppen. Dat besluit dateert overigens al van vorig jaar. Dit in verband met de opzegtermijn van het huurcontract. We hebben dus de tijd gehad om aan het idee te wennen."

Verschillende factoren droegen bij aan de keuze een nieuwe weg in te slaan. ,,De winkel loopt nu nog naar behoren, maar het wordt wel moeilijker een fotografiezaak te runnen. Daarnaast heeft de Stationsstraat aan aantrekkingskracht ingeboet."

MENSEN

Vanuit Gemonde richt Schellekens zich met name op het fotograferen van mensen: portretten, bruidsreportages en groepsfoto's. Ook drukt hij foto's op unieke wijze af, op houten panelen die hij zelf vormgeeft en oud doet lijken. ,,Dat blijf ik doen. De afdrukken op hout zijn ware sieraden voor iedere woning."

Onder hetzelfde dak als De Firma Fotografie bevindt zich Cinefy. Dit jonge bedrijf verhuist mee naar Gemonde. ,,Zij houden zich bezig met bedrijfsvideo's. Fotografie sluit daar goed bij aan. Kapsalon Twins Hairstyling die ook op dit adres gevestigd is, gaat naar de voormalige kindermodeboetiek Bij Fientje."

Boxtelaren die een pasfoto willen laten maken of hun digitale bestanden af willen drukken, hoeven niet te wanhopen. Voor pasfoto's kunnen ze na 13 april terecht bij Zus en Zow en de fotozuil komt te staan bij 't Goei Leven.

Stef en Ellen beginnen niet meteen na het sluiten van de winkel aan hun nieuwe avontuur. Eerst gaan ze op vakantie. ,,Als we terug zijn, gaan we vol energie aan de slag vanuit Gemonde. Gewoon onder de vertrouwde naam De Firma Fotografie, zodat onze klanten ons eenvoudig kunnen vinden, ook zonder winkelpand."

FOTO ONDER: Stef en Ellen Schellekens sluiten hun winkel op 13 april. Er is nu een grote leegverkoop. (Foto: De Firma Fotografie).