WINST OP HOGER GEPLAATSTE PLOEGEN

Topweekend voor basketbalclub JRC

Zowel het mannen- als het vrouwenteam van basketbalvereniging JRC heeft goede zaken gedaan in de landelijke tweede divisie. Beide ploegen versloegen in sporthal De Braken een hoger geplaatste tegenstander. De mannen wonnen met 65-45 van Kimbria uit Maastricht, de vrouwen versloegen The Black Eagles uit Rosmalen met 64-52.

De vrouwen speelden thuis, tegen The Black Eagles, een van de uitdagers van titelkandidaat Bumpers. Dit is altijd een spannend treffen en dat was ook nu het geval.

Beide teams scoorden van meet af aan veel, de bezoekers hielden steeds een kleine voorsprong in stand. Bij rust stonden de Boxtelse vrouwen drie punten achter, maar ze bleven vol goede moed. De ploeg uit Rosmalen trad met slechts zeven speelsters aan, waar JRC kon putten uit een nagenoeg volledige selectie.

In het derde kwart wist Black Eagles nog altijd een nipte voorsprong te handhaven, maar in het laatste kwart kreeg JRC loon naar werken. De batterij leek leeg bij de Rosmalense vrouwen en de Boxtelse basketbalsters liepen uit naar een 64-52 voorsprong. Ze behaalden daarmee de winst in een spannende wedstrijd.

Topscorers waren Winnie van Besouw en Marleen Stoetzer met beiden 12 punten.

In het mannenduel opende Kimbria de score. Met een spectaculaire dunk bereikten de Maastrichtenaren hun eerste en enige voorsprong van de wedstrijdhelft. Freek Clercx en Kai Elissen wierpen namens JRC de bal vervolgens geregeld door het netje. De Boxtelaren speelden fris en attractief basketbal, met een energieke verdediging. Dit sterke spel overviel de bezoekers volledig. Toen ook de schutters Jaap van Loon, Robin Hulskes en Corné Linssen van zich lieten horen, sloeg JRC een groot gat. Ruststand: 47-28.

In de tweede helft nam Kimbria een 8-0 run, maar JRC Boxtel herpakte zich daarna. Het team haalde het hoge niveau van de eerste helft niet meer, maar liet de bezoekers ook niet verder terugkomen in de wedstrijd. Coen van der Meijden en Carlo Schoenmakers leverden voor Boxtel verdedigend een grote bijdrage aan de overwinning. Wouter Doppenberg maakte de meeste punten.

Na de wedstrijden werd oud-speler en huidig secretaris van de Boxtelse basketbalclub, Teun van Loon, in het zonnetje gezet door al zijn (oud)teamgenoten, coaches en vrienden. Hij moest dit seizoen door een blessure zijn basketbalcarrière beëindigen.

FOTO BOVEN: De basketbalvrouwen van JRC Boxtel speelden tegen Black Eagles uit Rosmalen. Marleen Stoetzer van JRC is aan de bal. (Foto: Hans Verberk).