Afbeelding
Foto: Peter de Koning

MIRTHE DE BRESSER (12) UIT BOXTEL SCHITTERT IN THE VOICE KIDS

'Ik word later een zingende tennisster'

MARIËLLE WIJFFELAARS

Op een groot podium een van je lievelingsliedjes zingen, op televisie komen en feedback krijgen van bekende artiesten als Marco Borsato, Ilse DeLange, Ali B en Anouk. Deze droom is voor de Boxtelse Mirthe de Bresser inmiddels uitgekomen. Morgenavond, vrijdag 15 maart, is ze te zien in het tv-programma The Voice Kids waar ze met het liedje 'Just give me a reason' van Pink probeert een plaats te bemachtigen in de finale.

Sinds haar zesde heeft Mirthe al zangles, maar eigenlijk heeft ze altijd al veel gezongen en gedanst. ,,Ik vond dat altijd al leuk en nu heb ik al zes jaar les bij Modern Classic Music School", legt ze uit. ,,Dat is écht tof, want we mogen ook vaak optreden." Naast de lessen oefent Mirthe ook thuis, het liefst al 's ochtends vroeg onder douche. ,,Maar dat vinden mijn broers en zussen niet zo leuk", zegt ze lachend.

WEL ZENUWACHTIG

Al langer wilde de leerling uit groep 8 van basisschool De Vorsenpoel meedoen aan The Voice Kids. Maar haar moeder zag dat niet zo zitten. ,,Mama wil eigenlijk niet op televisie", verklapt Mirthe. ,,Maar ik wilde niet dat papa alleen in het publiek zou zitten, dan lijkt het net of ze gescheiden zijn." Moeder Mariken vult aan: ,,Uiteindelijk heb ik toch maar ingestemd. Mirthe wilde het zo graag."

Het Boxtelse zangtalent meldde zich aan en werd uitgenodigd voor een eerste voorronde. Er volgden nog verschillende rondes en Mirthe kwam steeds verder. ,,En nu ben ik vrijdag (morgen dus - red.) te zien op televisie", glundert ze. ,,Ik mag er nog niks over vertellen en dat is best lastig, want het is al in juni opgenomen." Eén tipje van de sluier mag wél naar buiten komen: Mirthe gaat het nummer 'Just give me a reason' van Pink zingen. ,,Een heel mooi liedje waar ik veel in kwijt kan. Ik was echt wel zenuwachtig voor de opnames, maar toen ik eenmaal begon, was dat snel over."

Over de vraag of ze later ook zangeres wil worden, moet Mirthe heel lang nadenken. Want naast zingen is ook tennissen een grote passie. Ze is hier zelfs zo goed in, dat ze vanaf volgend jaar middelbaar onderwijs gaat volgen aan de Topsport Talentschool in Eindhoven. ,,Ik word later gewoon een zingende tennisster", zegt Mirthe. ,,Dan win ik eerst Wimbledon en zing ik een mooi overwinningslied."

Mirthe hoopt dat veel Boxtelaren morgen om 20.30 uur de televisie inschakelen op RTL 4. ,,Het lijkt me best gaaf als ik straks herkend wordt op straat, gelukkig heb ik al een handtekening", vertelt Mirthe lachend.

Wie Mirthe live wil zien zingen, kan zaterdag 16 maart terecht in het centrum van Boxtel. Tussen 13.00 en 17.00 uur treden leerlingen van bij Modern Classic Music School op in diverse winkels tijdens MCMS Goes Shopping: bij Sport 2000 Brabant Sports aan de Clarissenstraat) en bij Miller & Monroe, Natasja Fashion en Shoeby Shop aan de Rechterstraat is Boxtels zangtalent te zien én te horen.

FOTO RECHTS: Mirthe wil graag zangeres worden, maar een carrière als tennisster ziet ze ook wel zitten. (Foto: Peter de Koning).


Boxtel speelt Cruyff Courts Kampioenschap

Buurtsport Boxtel organiseert dinsdag 19 maart samen met De La Salle het lokale kampioenschap Cruyff Courts vanaf 09.00 uur op het terrein Koraal De La Salle aan de Schijndelseweg 1. Om 14.15 uur zal wethouder Herman van Wanrooij de prijzen uitreiken.

De stichting wil jeugd in beweging brengen door sport en spel. Door zogenaamde Cruyff Courts, voetbalvelden met kunstgras waar kinderen kunnen spelen, proberen zij dit te doen. Tijdens het toernooi strijden kinderen van tien tot en met twaalf jaar eerst in hun eigen woonplaats. De winnaars spelen een landelijke competitie om dan kans op een plekje op het wereldkampioenschap Cruyff Courts.