Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

What's Up, voetbalmeiden?

Laat je niet voor de gek houden door hun meisjesachtige namen. Want Quinty (6), Jasmijn (7), Elif (6), Marly (6) en Anne (8) doen niet aan ballet of turnen. Nee joh, deze stoere meiden zitten op voetbal. Zaterdag speelde het allereerste mini-meidenteam van ODC uit Boxtel zijn eerste wedstrijd. Of ze wonnen van de jongens van DVG? Dat niet, maar scoren deed het vijftal wel!

Wow, vandaag hebben jullie de allereerste wedstrijd als meidenteam gespeeld. Hoe nerveus waren jullie? Quinty: ,,Ik was een klein beetje zenuwachtig; bang dat we gingen verliezen." Jasmijn: ,,En dat gebeurde ook, we verloren met 5-24. Maar we hebben vijf goals gescoord. Ik maakte er vier en Quinty eentje. De tegenstander mag ook best een keertje winnen, dus het geeft niet." Elif: ,,Marly en ik doen al langer aan voetbal, dus wij hebben al vaker wedstrijden gespeeld. Maar dan wel met de jongens. Ik was niet zo zenuwachtig."

Wat ging er allemaal goed vandaag? Elif: ,,Ik kreeg een bal tegen mijn been. Dat deed best pijn en ik viel. Maar ik stond weer op en ging verder met voetballen." Quinty: ,,We deden allemaal heel goed ons best. En we riepen naar degene aan wie we de bal kaatsten." Jasmijn: ,,We speelden goed over naar elkaar en keken naar wie we de bal konden overspelen."

Wat is er zo leuk aan voetbal? Anne: ,,Je wordt er zo lekker vies van." Elif: ,,Ik voetbal vaak samen met papa. We hebben met stoepkrijt een goal op de muur getekend en daarin probeer ik zoveel mogelijk goals te scoren. En ik heb thuis een zachte bal waarmee ik het koppen oefen." Marly: ,,Ik voetbal ook altijd met papa. Wat ik het leukst vind? Goals maken!" Jasmijn: ,,Ik kan me helemaal uitleven op het voetbalveld, ik kan er mijn energie kwijt. Mijn broer zit ook op voetbal. Soms oefenen we samen." Quinty: ,,Trucjes leren vind ik leuk, vooral de schaar. Die kan ik al best goed."

Van welke club zijn jullie zelf supporter? Anne: ,,Ik ben voor ODC en PSV." Elif: ,,Mijn papa komt uit Turkije en van hem heb ik een voetbalshirt gekregen van Trabzonspor." Marly: ,,PSV en ODC." Jasmijn: ,,Feyenoord natuurlijk. Van Persie is zó goed!" Quinty: ,,PSV. Ik ben de grootste fan van Luuk de Jong." (Foto: Albert Stolwijk.)