Afbeelding
Foto: Promotiefoto RTL

What's Up, Louise?

Zingen is haar lust en haar leven. Louise Stiphout (14) uit Boxtel krijgt al jaren zangles en is mede daardoor gevorderd tot de zogeheten battles van talentenjacht The Voice Kids. Vrijdag was te zien hoe Louise door de blind auditions kwam. Aan die auditie ging een uitgebreid proces vooraf.

Wat moet je doen om in The Voice Kids te komen? ,,Vorig jaar februari heb ik een filmpje naar het televisieprogramma gestuurd. Daarna kreeg ik de vraag om twee video's in te zenden en vervolgens vier. Naar aanleiding van die filmpjes ben ik uitgenodigd om in Hilversum auditie te komen doen. Dat zijn nog steeds voorrondes."

Hoeveel filmpjes zijn er ingezonden? ,,Er zijn ongeveer 2.500 filmpjes naar The Voice Kids gemaild en uiteindelijk mochten 78 kandidaten meedoen."

Hoe ging het eraan toe tijdens de auditie? ,,Ik heb eerst een poos mijn lied gerepeteerd. Daarna was het wachten tot het lampje ging branden en ik het podium op mocht. Superspannend."

Wie is je coach? ,,Ilse DeLange. Ik heb voor haar gekozen omdat ik wel van de muziek houd die zij maakt. Ze heeft me allerlei tips gegeven."

Kost het zingen je veel tijd? ,,Best wel, maar ik vind het geweldig om te doen. Ik heb een keer per week zangles bij Inge van den Biggelaar, zij is erg goed. En verder oefen ik thuis. Stembeheersing is nu belangrijk. Zo krijg ik, ook als ik veel moet zingen, geen last van mijn keel."

Ilse DeLange noemt je de 'zingende astronaut', waarom is dat? ,,Ik droom ervan om als professioneel zangeres op podia over de hele wereld te staan. Maar astronaut worden lijkt me ook gaaf."

Ben je binnenkort nog live te beluisteren? ,,Zondag 24 maart vanaf 15.00 uur sta ik in Podium Boxtel tijdens een benefietconcert voor stichting Het Vergeten Kind en de Voedselbank in Boxtel."

FOTO RECHTS: Louise heeft een eigen kanaal op Youtube en is te volgen op Instagram: @louisestiphout. (Foto: RTL4).