Afbeelding
Foto: Peter de Koning

WOUTER HARDY BREIN ACHTER INZENDING DUNCAN LAURENCE

Songfestivallied komt dit jaar uit Boxtel

MARC CLEUTJENS

Singer-songwriter Duncan Laurence gaat in mei naar het Eurovisie Songfestival in Israël. Componist en producer van de Nederlandse inzending is oud-Boxtelaar Wouter Hardy. Hij heeft in zijn studio aan de Maashaven in Rotterdam twee jaar gesleuteld aan een nummer van drie minuten en twee seconden. De titel wordt vanavond bekendgemaakt in De Wereld Draait Door (NPO 1, 19.00 uur).

Eind januari werd duidelijk dat Duncan Laurence – voormalig deelnemer van The Voice of Holland en protegé van zangeres Ilse DeLange – Nederland vertegenwoordigt in Tel Aviv. Tot vanavond blijft het een raadsel met welk liedje de zanger zal afreizen. De voorbije maanden is in de studio van Wouter keihard gewerkt. De uiteindelijke, opgeknipte versie van het door hem gecomponeerde nummer, is tot stand gekomen in de studio van DeLange. Momenteel wordt in de legendarische Abbey Road Studios in Londen de laatste hand gelegd aan de mastertape.

Wouter (27) werd enkele maanden geleden gepolst om met Duncan Laurence een nummer te kiezen. Hij koos met de singer-songwriter uit Spijkenisse en Ilse DeLange voor het lied dat vanavond wordt gepresenteerd. (Foto: Peter de Koning).

Pagina 14: 'De geboorte van een songfestivallied'