Afbeelding
Foto: Peter de Koning

PRINS BLIJ MET WAGGELENDE EN LEUTIGE ONDERDANEN

Het warme bad dat Eendengat heet

Daags na carnaval blikte Christian van Zogchel, die voor het tweede jaar op rij als prins Donald V over het Boxtelse spotrijk regeerde, gisteren tevreden terug op het waggelfeest. Mede namens zijn adjudant Michel Vessies en hun beider echtgenotes bedankte Van Zogchel via zijn Facebookpagina 'Prins van Eendengat' alle waggelaars, waggelarinnekes en donseendjes voor het 'warme bad dat Indegat heet'.

Een huwelijksaanvraag tijdens de optocht, Yvon Jaspers die zich zogenaamd aanmeldde als burgemeester tijdens de Grote Eendentrek, donseendjes die 'op de kleintjes letten', het nieuwe jongerenfeest Duckout, een hilarisch Politiek Kaffee, het nieuwe pleinfeest Super-Markt en tal van onderscheidingen omlijstten dit carnaval. Met veel 'nieuwe activiteiten', met name voor de jeugd, werd er hard aan getrokken om jongerencarnaval een impuls te geven.

Maar niet alleen de waggelaars en waggelarinnen zetten hun beste pootjes voor. Ook de Ploegers en Ploegerinnen pakten uit. Dat begon op D'n Urste Avond al toen diverse onderscheidingen werden uitgereikt. Ploegersland bleek bovendien zeer creatief om te springen met het thema 'in Liemt gao g't vanĂȘiges' van prins Joost d'n Echte en adjudant Tom. Ook was de kolderzitting, waarin mensen hun zegje konden doen over het reilen en zeilen in Liempde, uitmuntend: windmolens en woningbouw waren de hete hilarische hangijzers.

Hoewel het zaterdag fris was, trok de warmste optocht door Mullukzuipertjesland. Veel deelnemers deden het thema 'Gimde brandt los eer' aan. Kleine Rembrandts bijvoorbeeld...

De Essche Oggelvorsen gingen terug in de tijd: het dorp vulde zich met Flintstones en Romeinen. Spitsvondig als altijd bedienden de deelnemers het publiek van eigenzinnige uitdossingen en prachtige creaties: van de Mini Playbackshow tot aan een gigantische brandweerwagen.

Een compleet overzicht van het carnaval in de regio is te vinden op de pagina's 17 tot en met 26.

FOTO BOVEN: Zaterdag vond traditioneel de sleuteloverdracht van de burgemeester aan prins Christian van Zogchel van Eendengat plaats: het feest kon van start. (Foto: Peter de Koning).