Afbeelding
Foto: Annelieke de Rooij

MARLOTTE STAPS STRIJDEND TEN ONDER

Tafeltennisster Taverbo verliest eerste partij NK

Tafeltennissers Marlotte Staps en Lars Strik van Taverbo-Sabo namen zaterdag 2 maart deel aan de Nederlandse kampioenschappen tafeltennis in Zwolle. In het vrouwenenkelspel trof Staps in de eerste ronde de hoger geplaatste Sanne de Hoop. Strik speelde in het jeugdklassentoernooi.

In de wedstrijd was echter niets te merken van het verschil op de ranglijst want Staps nam brutaal een 2-0 voorsprong. Anders dan in de reguliere competitie wordt er op het NK tot vier gewonnen games gespeeld, waardoor een wedstrijd zeven games kan duren. Na de 2-0 achterstand herpakte De Hoop zich en trok de stand gelijk. Vanaf dat moment deden de vrouwen weinig voor elkaar onder en was elke game een waar gevecht. Na de 3-2 voorsprong voor De Hoop trok Staps de stand naar 3-3 en moest de zevende game de beslissing brengen. In deze laatste game kwam de Taverbo-speelster vlug op achterstand en wist die niet meer goed te maken, waardoor de overwinning uiteindelijk naar favoriet De Hoop ging. In het vervolg van het toernooi wist De Hoop door te dringen tot de halve finales door overwinningen op kopstukken Tanja Helle en Shuo Han Men.

Behalve in het het vrouwenenkelspel was Staps actief in het gemengd dubbel en het vrouwendubbel waarin ze in de eerste ronde zegevierde met voormalig teamgenoot Amber van de Velde.

STRIK

Ook jeudspeler Strik kwam zaterdag in actie in Zwolle. Hij deed mee met het jeugdklassentoernooi. Na een stroef begin in de poule met twee verliespartijen won hij de overige vier duels. Dit bleek echter niet genoeg om op de eerste twee plaatsen in de poule te eindigen, waardoor de jonge tafeltennisser uitgeschakeld was voor het vervolg van het toernooi.

FOTO ONDER: Marlotte Staps (links) en Amber van de Velde op het NK in Zwolle. (Foto: Annelieke de Rooij, 2018).



Afbeelding