Afbeelding
Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

Bijzondere Ploegers krijgen onderscheidingen

Traditiegetrouw worden tijdens D'n Urste Avond in café Het Wapen van Liempde op vrijdag de Gouden Munt en de Etalageprijs uitgereikt. Dit jaar aan respectievelijk de ondernemersfamilie Van Oorschot (Bart en Lian, Jeroen en Silvia en Job) en aan Electrotechnisch Bureau G. Saris. Daags erna kregen twee andere Liempdenaren ook bijzondere onderscheidingen.

Prins Giel d'n Urste (Giel Doggen) heeft de Gouden munt in 2010 in het leven geroepen om betrokken ondernemers een hart onder de riem te steken. Prins Tuur (Arthur Brands) lanceerde een jaar later de Etalageprijs: de prijs voor de mooist versierde winkelruiten. De ondernemers kregen de prijzen uit handen van prins Joost d'n Echte en diens adjudant Tom.

BRILJANTE GOUW PLOEG

Over voormalig prins Tuur gesproken: daags na de uitreiking, ontving Brands in Ploegerspaleis Het Hof de Briljante Gouw Ploeg, de hoogste onderscheiding die De Ploegers kent. Alleen personen die zich over een langere periode bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de prinsenvereniging of carnaval in het algemeen komen hiervoor in aanmerking.

Liempdenaar Driek Termeer kreeg in Het Hof D'n Opsteker uitgereikt. Deze onderscheiding wordt ieder jaar tijdens de opening van carnaval gegeven aan iemand die veel tijd als vrijwilliger in verschillende organisaties of verenigingen in Ploegersland heeft gestoken zonder daarbij echt op de voorgrond te treden.

FOTO ONDER: De ondernemersfamilie Van Oorschot runt al sinds jaar en dag de garage aan de Roderweg. Zij won tijdens D'n Urste Avond de carnavalsonderscheiding van Ploegersland voor zelfstandigen: de Gouden Munt. Electrotechnisch Bureau Saris had de mooiste etalage. (Foto: Bas van den Biggelaar).