Afbeelding
Foto: Daphnia

BILJARTERS STRIJDEN OM KAMPIOENSCHAP

Wapen van Liempde 3 gaat voorop in titelstrijd

Het derde libre-team van 't Wapen van Liempde/Regiobank stuurde Krijt op Tijd 3 uit Veghel, de kampioen van vorig jaar, afgelopen weekend met duidelijke cijfers terug naar huis. De Liempdse biljarters scoorde het maximale aantal van dertig punten, tegenover twintig bij de tegenstander.

Het derde team heeft in de competitie nu een voorsprong van zeven punten op 't Ivoor 2 uit Boxtel, maar met nog vijf wedstrijden te spelen kan er nog van alles gebeuren: zaak voor de biljarters is dus om geconcentreerd te blijven spelen de komende weken.

Patrick Sterrenburg was al na negentien beurten klaar en scoorde 2,89 gemiddeld. Cor van Beers had precies 25 beurten nodig om zijn 75 caramboles te scoren en kopman Edward Korsten had slechts 21 gangen naar de tafel nodig om op tachtig punten te komen, een gemiddelde dus van 3,80 per beurt.

Het eerste libre-team moest juist in Veghel spelen tegen Krijt op Tijd en incasseerde een nederlaag. De tegenstander van Leo van Erp was met twaalf beurten zeer snel uit: Van Erp had geen kans. Peter van Lierop verloor nipt maar behaalde toch een mooi gemiddelde van vijf. Leo van Hastenberg won in twintig beurten met een gemiddelde van precies vijf. Hij behaalde tevens de hoogste serie deze week met 59 caramboles.

Een mooie overwinning behaalden de biljarters van het tweede libre-team tegen Royal Event Palace uit Heeswijk. Johan van der Ven won in vijftien beurten met maar liefst 4,33 moyenne. Ook invaller Peter van Lierop speelde een puike partij en was na achttien beurten klaar: gemiddeld vijf punten met een hoogste serie van 22.

Uitslagen week 9

Krijt op Tijd - W. v. Liempde 1        26-22

W. v. Liempde 2- Royal Event Palace 2        26-18

W. v. Liempde 3 - Krijt op Tijd 3        30-20


Net geen brons voor Liempdse biljarter op NK

Biljarter Ton Rovers van 't Wapen van Liempde heeft afgelopen weekeinde een puike prestatie geleverd tijdens het Nederlands kampioenschap bandstoten in de eerste klasse groot, het een na hoogste niveau van Nederland. Hij eindigde als vierde.

Hoewel Rovers in Alkmaar net geen podiumplek kon pakken, behaalde hij een goed niveau. Zijn gemiddelde was een 3,032, zijn kortste partij duurde tachtig caramboles in twaalf beuren (gemiddeld 6,66) en kende een hoogste serie van 28.


AQUARIUMDESKUNDIGE GEEFT LEZING

'Nooit meer kardinalen'

Aquariumvereniging Daphnia heeft siervissendeskundige Hans Keurs uitgenodigd een lezing te geven over interessante nieuwe vissen die meer of minder geschikt zijn voor een aquarium.

Keurs geeft zijn presentatie maandag 11 maart vanaf 20.00 uur in gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1. De entree is gratis.

Om zijn verhaal niet louter een opsomming van vissen te laten worden, toont Keurs ook aquaria waar sommige soorten in te zien zijn geweest. De lezing heet 'Nooit meer kardinalen'. Er zijn zoveel interessante nieuwe soorten, dat het zonde is thuis kardinalen te houden, aldus Keurs.

Overigens vindt hij de kardinaaltetra nog altijd een van de mooiste aquariumvissen. Andere liefhebbers delen die mening, want ze is een van de meest gehouden soorten. Met deze lezing hoopt Daphnia de bezoekers inspiratie te bieden voor hun eigen aquarium.

FOTO BOVEN: Kardinaaltetra's in een aquarium. (Foto: Daphnia).


LIBRETEAM WINT MET KLINKENDE CIJFERS

't Ivoor 1 klopt Haarsteeg

Het eerste libreteam (avondcompetitie) van biljartvereniging 't Ivoor haalde flink uit tegen Haarsteeg 1. De Boxtelse biljarters wonnen alle partijen met overmacht. Het teammoyenne van 8,97 zegt voldoende.

Peter van Giersbergen maakte zijn partij van tachtig caramboles uit in slechts elf beurten. Daar deed Chris Fasseur nog een schepje bovenop. Hij maakte zijn 130 caramboles in zes beurten, zijn moyenne was 21,66 met een hoogste serie van 110 caramboles. Ook Fouad Hasbani scoorde tien punten, met een moyenne van 6,36.

't Ivoor 2 legde het af tegen Kruiskamp 1. Theo van Dongen won als enige zijn partij. Team 3 kon geen potten breken in Heeswijk. De Boxtelaren verloren al hun partijen. 't Ivoor 4 dolf eveneens het onderspit: met 22 - 29. Math Hendriks redde de eer. Het driebanden klein-team won: Cor van Beers en Patrick Sterrenburg zegevierden. Henk Goettsch liet vijf punten liggen. Het driebanden groot team speelde verdienstelijk gelijk tegen Touche uit Oss. Emanuel Coort won zijn partij, Cees van Eindhoven kwam uit op een remise en Louis van der Meijden behaalde negen punten.

TITELRACE

In de dagcompetitie libre deed 't Ivoor 1 goede zaken in de titelrace. Het won met 40-26 van naaste concurrent Schuttershof 60+. Man van de wedstrijd was Hasbani met een moyenne van 9,37. Team 2, vechtend voor een plaats in de top drie, won met 35-33 van concurrent Sonnevanck 4. Henk de Koning blonk uit met een moyenne van 1,94. 't Ivoor 3 sloeg de plank mis en verloor alle vier zijn partijen.

Bij het driebanden klein won 't Ivoor 6 zonder uitschieters. Deze ploeg gaat aan de leiding in de competitie met vier belagers in zijn nek. Team 8 behaalde een ruime overwinning. Met name Johan Beaard leverde een fraaie prestatie door zijn partij van negentien caramboles te beëindigen in slechts 23 beurten. Moyenne: 0,826. Team 9 leed een nederlaag ondanks dat René de Windt en Rien Meijs hun partijen wonnen. Richard van Pierlo had een slechte dag, hij behaalde slechts vier punten. Het eredivisieteam was vrij en speelt zondag 10 maart thuis tegen STZ Zundert. De wedstrijd begint om 13.00 uur in Biljartcentrum Boxtel aan de Voetboog 14a.


Rikken en jokeren

Gilde Sint-Joris Catharina Antonius Sebastiaan in Gemonde houdt vrijdag 8 maart een kaartavond. Wie graag rikt of jokert kan vanaf 19.30 uur in gildeaccommodatie Datmunda aan de Kaal Hoefsteeg terecht. De kaarten komen om 20.00 uur op tafel. Deelname kost 2,50 euro. Wie nog geen acht keer heeft meegedaan, kan vrijdag de serie compleet maken en nog meedingen naar de serieprijs.

Afbeelding
Afbeelding