Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

'Super-Markt'

impuls voor

straatcarnaval

MARC CLEUTJENS

De weergoden waren de deejays Jip van Krieken en Kevin Strik van carnavalsvereniging Nooit Gedacht zondagmiddag niet goed gezind. De regen viel met bakken uit de hemel. Maar het evenement 'Super-Markt' dat ook dit jaar op de Markt werd georganiseerd, kan de komende jaren uitgroeien tot een oppepper van het Boxtelse straatcarnaval.

'Super-Markt' werd dit jaar voor de derde keer gehouden, op initiatief van Nooit Gedacht en de Stichting Openbaar Carnaval. ,,Nooit Gedacht heeft geen tijd meer om een praalwagen te bouwen, maar we willen wel een steentje bijdragen aan het openbaar carnaval", vertelt Jip (Deejay JeePee). ,,We vinden de optocht belangrijk en denken met een extra evenement voor nog meer sfeer in Eendengat te kunnen zorgen."

Op de vernieuwde Markt werd ook dit jaar met steun van enkele sponsors een grote podiumwagen opgebouwd waar Jip met Kevin (Deejay Striq-e) na de Grote Eendentrek platen draaiden. ,,We hebben twee weken geleden een playlist gemaakt met alle leuke carnavalshits", aldus Jip. De deejay van Nooit Gedacht is betrokken bij meer evenementen, zoals Kings Night Fissa en Beach Break. ,,Ik vind het leuk om evenementen te organiseren die bijdragen aan de leefbaarheid én de levendigheid van Boxtel."

STEUNPILAREN

Jip en Kevin kregen zondagmiddag assistentie van Bas van de Nostrum, die het confettikanon regelmatig liet knallen. ,,Ik vind het leuk om mee te helpen", vertelde Bas trots. Zijn vader Piet van Merheim Audiovisueel is een van de steunpilaren van 'Super-Markt'. Andere sponsors zijn Piet van Ruremonde, die de podiumwagen naar Boxtel haalde, en uitbater William van Dinther van café 't Hart van Boxtel. Nooit Gedacht is thuis in deze kroeg.

Na een stroeve aanloop – het podium moest kort voor de start van de Grote Eendentrek verplaatst worden – barstte het feest na de optocht alsnog los. Ook werd de bühne gebruikt voor de feestelijke prijsuitreiking en bleek deze groot genoeg om de bijna zeventig kerstmannen van de winnende Buurtschap West te dragen. De weergoden hielpen ook een handje mee. Het was eindelijk droog…

FOTO ONDER: Deejay Jip van Krieken (links) kreeg tijdens het evenement Super-Markt assistentie van 'confettispecialist' Bas van de Nostrum. (Foto: Marc Cleutjens).