Musicus vertelt over kruisvorm in Bach's werk

De Matthäus-passion is een van de bekendste werken van componist Johann Sebastian Bach (1685-1750). Een minder bekend, maar daarom niet minder interessant gegeven is de kruisvorm die in het muziekstuk verwerkt is. Kees van Houten geeft zondag 10 maart uitleg in Museum Boxtel (MuBo).

De kruisvorm is uiteraard muzikaal en symbolisch vormgegeven. De Passie geeft het lijdensverhaal van Jezus Christus weer. Van Houten licht op toegankelijke wijze toe hoe dit complexe kunststukje in elkaar zit, inclusief diverse muziekfragmenten. De orgelspecialist en musicus verhaalde eerder over dit onderwerp in zijn boek dat in 1998 gepubliceerd werd: 'Ich kenne des Menschen nicht'.

ENTREE

De lezing begint 10 maart om 11.15 uur in MuBo en de entreeprijzen bedragen vijf euro voor volwassenen en twee euro voor kinderen vanaf 12 jaar. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen, begeleid door een volwassene. Aanmelden kan via e-mail: info@muboboxtel.nl of telefoonnummer 06-16 04 18 98.


Orion-acteurs spelen blijspel 'Lijk in de cast'

Teejatergroep Orion is druk aan het repeteren. De acteurs brengen in het gelijknamige gemeenschapshuis van Lennisheuvel 29 en 30 maart en 3, 5 en 6 april de voorstelling 'Het lijk in de cast'.

Lisa Ruskus heeft de regie in handen. De cast bestaat uit mensen die acteur zijn én spelen. Het surrealistisch blijspel van Corrie van der Pol verhaalt over een toneelgroep die repeteert voor een thriller. Dat gebeurt in een praatgroep met prettig gestoorde mensen. Uiteraard ontstaan allerlei complexe en komische verwikkelingen. Kaartjes kosten 12,50 euro, inclusief pauzedrankje. Kaartjes reserveren kan via e-mail: teejatergroeporion@gmail.com of telefoonnummer 06-12 98 94 57.