Conclusie VEH over lasten van wonen onjuist

PÅL JANSEN

Volgens Vereniging Eigen Huis hoort Boxtel bij de vier sterkste dalers in Noord-Brabant als het gaat om gemeentelijke woonlasten. De gemeente Boxtel laat zelf echter weten dat haar inwoners op het verkeerde been zijn gezet door het onderzoek. ,,We vragen VEH dit recht te zetten", aldus een woordvoerder.

De gemeentelijke woonlasten omvatten de ozb, afvalstoffenheffing en rioolheffing minus een eventuele heffingskorting. Boxtel zou met name goed scoren op het gebied van afvalstoffenheffing: de gemiddelde lasten daalden volgens het onderzoek van 232,94 in 2018 naar 219,35 euro dit jaar, een daling van -5,8 procent. ,,Ook wij hebben de conclusies van VEH gezien. We hebben de vereniging de door de raad vastgestelde afvaltarieven ter beschikking gesteld voor hun publicatie. Die zijn in Boxtel, net als in de meeste andere gemeenten, voor meerpersoonshuishoudens hoger dan in 2018. Dat geldt zowel voor het vast tarief als voor de variabele diftartarieven."

Voor de gemeente is het onduidelijk hoe VEH haar berekeningen heeft gedaan. ,,Wel is duidelijk dat de conclusie van VEH niet klopt en dat onze inwoners hierdoor mogelijk op het verkeerde been gezet worden."


Kletspotten en muziek maken in Liduina

Zorggroep Elde houdt in de week van 11 maart open huis. In zorgexpertisecentrum Liduina staan daarom twee activiteiten op de rol.

Maandag 11 maart tussen 14.00 en 16.00 uur vindt er een muziekactiviteit plaats met bewoners van het verpleeghuis. Woensdag 13 maart is er het zogeheten kletspotten, waarbij bewoners met bezoekers in gesprek gaan. Deelnemen aan de activiteiten kan door je aan te melden via de website www.brabantzorg.net/organisaties/zorggroep-elde. Bovendien vindt zaterdag 16 maart tussen 13.00 en 16.00 uur een open middag plaats, aanmelden is niet nodig.

De open dagen worden gehouden in het kader van de Week van Zorg en Welzijn waarbij honderden zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren openen. Dit op initiatief van RegioPlus, een samenwerkingsverband tussen veertien werkgeversorganisaties in de zorg- en welzijnssector.