Afbeelding
Foto:

Transitie Boxtel roept inwoners op voor klimaatmars

Ook Boxtelaren moeten meedoen met de klimaatmars die op zondag 10 maart in Amsterdam wordt gehouden. Dat vindt Transitie Boxtel. Zij roept inwoners op om die dag om 11.00 uur te verzamelen op het NS-station om twintig minuten later op de trein te springen. Ook kunnen mensen mee met de bus die de lokale SP-afdeling ter beschikking heeft gesteld.

Doel volgens Transitie Boxtel is om een eerlijk en effectief beleid in Nederland te krijgen. Zij vindt dat veel bedrijven vaak te goedkope energie gebruiken en ook met te grote hoeveelheden. Die moeten daarom een 'duidelijke bijdrage leveren'. ,,Het liefst in de vorm van een CO2-heffing", aldus de stichting die zich inzet voor duurzaamheid in de gemeente Boxtel.

De club wil op het stationsplein in Boxtel eerst het klimaatlied zingen. ,,Zoals dat eerder met velen in de raadszaal werd gezongen toen Mark Buijs tot klimaatburgemeester werd benoemd. Na de reis naar Noord-Holland, verzamelen de demonstranten zich om 13.00 uur op De Dam, gevolgd door een tocht door de binnenstad. Het protest is een samenwerking van de Woonbond, vakbond FNV, diverse milieuorganisaties en nog vele andere groepen.


Water Natuurlijk houdt watercafé in centrum Boxtel

De waterschapspartij Water Natuurlijk houdt woensdag 13 maart een bijeenkomst in lunchroom Meneer van Dommelen. Tijdens dit zogeheten watercafé krijgen bezoekers een uitleg over het belang van het waterschap.

Tijdens de bijeenkomst staat met name water in relatie tot het klimaat centraal. Boxtelaren Jac Hendriks (ecoloog en lid van het huidige dagelijks bestuur) en Miriam Bemelmans (in het verleden onder meer actief voor burgerinitiatief Schaliegas Vrij Boxtel) gaan dieper in op het klimaatprobleem. Het watercafé vindt plaats in lunchroom Meneer Van Dommelen en start om 19.30 uur. Toegang is gratis.

WANDELING

Zondag 10 maart houdt Water Natuurlijk nog een activiteit. Hendriks neemt geïnteresseerden mee op een wandeltocht langs de Essche Stroom. De wandeling start om 10.00 uur bij het parkeerterreintje naast de rivier tegenover Halder.

Water Natuurlijk doet woensdag 20 maart mee aan de waterschapsverkiezingen, waarbij inwoners op een deel van het bestuur kunnen stemmen.


Klussen met elektriciteit in Hobbycentrum

Hobbycentrum Boxtel biedt een vijfdelige cursus over elektriciteitsklusjes.

Zelf stekkers aan snoeren leren zetten, schakelaars aansluiten: dit soort klussen leren deelnemers aan de korte cursus van Hobbycentrum Boxtel voortaan zelf oplossen. Zij beginnen met een introductieles om te kijken welke basiskennis zij hebben. Alle bijeenkomsten zijn op maandagmiddagen tussen 13.30 en 15.30 uur. De cursusdatums zijn 11 en 25 maart, 1, 8 en 15 april. Meedoen kost 25 euro, aanmelden kan via de website www.hobbycentrumboxtel.nl.

FOTO ONDER: In Hobbycentrum Boxtel aan de Baroniestraat worden wekelijks cursussen gegeven voor allerlei hobby's. (Foto: Peter de Koning).