De jeugd in Lennisheuvel hoste erop los tijdens Theresia's Got Talent, waarmee de basisschool de carnavalsvakantie inluidde. (Foto: Peter de Koning).
De jeugd in Lennisheuvel hoste erop los tijdens Theresia's Got Talent, waarmee de basisschool de carnavalsvakantie inluidde. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Verrassende optredens tijdens Theresia's got Talent

Talentvolle Theresiaschool host erop los

LINDA VAN DE WIEL

Basisschool Sint-Theresia in Lennisheuvel stond vrijdag in het teken van carnaval. Net als in alle andere scholen werd het leutfeest daar volop gevierd. Hoe? Met een talentenjacht, want 'Theresia's got Talent'.

Er wordt gesprongen, gedanst en gehost in gemeenschapshuis De Orion. De meeste jongens gingen verkleed als superheld of voetballer, de meisjes prinsessenjurken. Maar het lopen van polonaises is niet het enige dat de leerlingen van de Theresiaschool doen. Velen nemen deel aan 'Theresia's Got Talent' in de hoop de felbegeerde eerste prijs te pakken.

Talent is er meer dan genoeg op de basisschool. Zo doen twee stoere jongens uit de bovenbouw voetbaltrucs, zoals de bal hooghouden en het uitdelen van 'panna's' (elkaar door de benen poorten). De kleuters hupsen geconcentreerd op de Vogeltjesdans. Sophie (6) is tevreden over haar succesvolle optreden. ,,Ik vond het ook helemaal niet spannend hoor."

SNOLLEBOLLEKES

Hupsen lukt de twaalfjarige pechvogel Fenne niet: ,,Ik ben gevallen tijdens de gymles, maar ga straks wel mee optreden met mijn klasgenoten." Zij speelt later met 21 klasgenoten de sterren van de hemel op het nummer 'We will rock you' van Queen. Dit gebeurt op zogenaamde pBone-trombones (kunststof instrumenten) waarop de leerlingen speciaal voor de gelegenheid een aantal lessen volgden bij Lenie Knapen. Zij voerden het nummer met furore uit, wat erg knap is na slechts twee lessen.

TAARTEN

Een aantal keukenprinsen en -prinsessen hebben een dag eerder in de keuken heerlijke taarten gemaakt. Een speciale jury moet deze allemaal proeven en een winnaar kiezen. Dat blijkt moeilijk. ,,Alles is heerlijk, alsof er een engeltje over je tong plast", aldus jurylid Rianne Doornekamp, eigenaresse van theetuin 't Bakhuys.

Jack (9) betreedt de bühne met zijn klasgenoten om te dansen op het nummer 'Van links naar rechts' van de bekende feestzanger Snollebollekes. Live gezongen wordt er door Lucy (11). En natuurlijk wordt tussendoor nóg meer gehost…