Afbeelding
Foto: Frans Kapteijns

BOUW OP BANISVELD VORDERT GESTAAG

Opening uitkijktoren voor boswachter Frans in zicht

RENS VAN DEN ELSEN

De bouw van de uitkijktoren Tour de Frans op Banisveld in Boxtel vordert gestaag. In oktober werd de betonnen vloer al gestort en inmiddels staat de stalen constructie er al. De verwachting is dat het bouwwerk eind april officieel wordt geopend.

Gisteren, donderdag 28 februari, waren de constructiewerkers al in alle vroegte aan de slag. Eerst werden de pilaren geplaatst, vervolgens de twee platformen en als laatste kwamen de trappen erin te hangen. ,,Dat ging allemaal bijzonder snel", geeft een trotse Frans Kapteijns aan. Hij kreeg de toren 'cadeau' tijdens zijn afscheid als boswachter van Natuurmonumenten. Kapteijns: ,,Ik ben echt ontzettend trots, het is nog niet af, maar het ziet er nu al fantastisch uit. En de toren doet z'n naam zeker eer aan." In de loop van deze maand worden nog houten panelen op het uitkijkpunt gemonteerd en komt er een verhaal van Kapteijns te hangen.

De Tour de Frans vervangt de oude, vervallen houten uitkijktoren op Banisveld. Kapteijns heeft voor deze plek gekozen omdat het tegen de Kampina ligt, zijn favoriete natuurgebied. Daarnaast is het gebied dat in het midden van Het Groene Woud ligt, volop in ontwikkeling en dat is volgens de oud-boswachter mooi om van grote hoogte te bekijken.

FOTO ONDER: Halverwege de dag werd het hoogste platform al op zijn plek gehesen op Banisveld. (Foto: still uit filmpje Frans Kapteijns).


Spirituele bijeenkomst

Mensen met existentiële levensvragen zijn dinsdag 12 maart om 19.30 uur welkom in gemeenschapshuis Orion te Lennisheuvel. Bezoekers delen inzichten en ervaringen. Meer informatie is te vinden op www.heteigenpad.nl.