Onlangs werd een bord geplaatst met de vermelding dat het fietspad Smaldijkje afgesloten is wegens werkzaamheden. Onder Esschenaren was er even hoop dat het paadje verbreed werd, maar het ging louter om werkzaamheden aan de berm. (Foto: Carry Dirkx).
Onlangs werd een bord geplaatst met de vermelding dat het fietspad Smaldijkje afgesloten is wegens werkzaamheden. Onder Esschenaren was er even hoop dat het paadje verbreed werd, maar het ging louter om werkzaamheden aan de berm. (Foto: Carry Dirkx). Foto: Carry Dirkx

ALLEEN BERMEN NAAST WEG AANGEPAKT

Fietspad Smaldijkje wordt steviger, maar niet breder

De bermen naast het Smaldijkje, het fietspad tussen Esch en Boxtel richting De Langspier, worden de komende weken aangepakt en verstevigd.

Veel inwoners hoopten dat het weggetje breder zou worden; elkaar passeren is onmogelijk zonder in de zandstrook te belanden. Het gaat echter alleen om afrondende werkzaamheden na een eerdere opknapbeurt in november.

Alle bermen waren in het najaar nog niet geƫgaliseerd waardoor sommige fietsers van het weggetje afschoten. Dat probleem wordt nu verholpen: het informatie-


Liempdse Nguyen exposeert beelden

De Liempdse kunstenaar Uyen Simons Nguyen exposeert vanaf zaterdag 9 maart tot en met zondag 7 april haar stenen en bronzen beelden in bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd aan de Barrierweg 4 in Liempde. Nguyen maakt beelden van diverse steensoorten en verwerkt ook brons in haar kunst.

Nguyen is geboren in Vietnam, waar zij opgroeide en werkte op een kantoor. Inmiddels is zij getrouwd en woont ze in Liempde. In 2008 is zij door haar schoonvader Paul Simons in contact gekomen met het beeldhouwen in steen. Dit is een passie voor haar geworden. Haar werk is vaak gebaseerd op persoonlijke gebeurtenissen, ontwikkelingen in haar leven en de dingen waar ze om geeft.

De beelden zijn een diverse weergave van de verschillende steensoorten waarmee ze werkt. De geƫxposeerde plastieken zijn ook te koop.

De tentoonstelling is te bekijken gedurende de openingstijden van D'n Liempdsen Herd van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Zondag 31 maart is Nguyen zelf aanwezig bij de expositie.

bord geeft aan dat de weg tot 16 maart is afgesloten, maar een woordvoerder van de gemeente Haaren laat weten dat het fietspad waarschijnlijk al eerder open is.

De gemeente komt niet tegemoet aan de wens om het pad te verbreden, maar erkende eerder in deze krant al wel het probleem. ,,We hinken hierin op twee gedachten. Want het is ook een cultuurhistorisch paadje. Daar willen we eigenlijk niet aan tornen", aldus de woordvoerder.

FOTO ONDER: Het Smaldijkje is afgesloten. (Foto: Carry Dirkx).