Een Stint van Kindertuin toen het vervoermiddel nog op de openbare weg gebruikt mocht worden. (Foto: Peter de Koning, 2018).
Een Stint van Kindertuin toen het vervoermiddel nog op de openbare weg gebruikt mocht worden. (Foto: Peter de Koning, 2018). Foto:

LEVERANCIER HEEFT ZICH GEMELD BIJ KINDERTUIN

Stints in Boxtel nog niet uit de schuur

JAN HERMENS

De drie Stints van kindercentrum Kindertuin staan stil. Al maanden, want sinds het tragische ongeval in Oss mag het vervoermiddel de openbare weg niet op. Minister Cora van Nieuwenhuizen gaf vorige week aan dat het elektrische voertuig na aanpassingen wellicht weer gebruikt mag worden.

De minister stelt dat Stints van gordels en een extra rem moeten worden voorzien. Ook mogen er geen tien, maar maximaal acht personen mee worden vervoerd. Verder wil Van Nieuwenhuizen een rijbewijsplicht voor bestuurders. Het is de bedoeling dat de Rijksdienst voor het Wegverkeer gaat controleren of de elektrische bolderkarren aan alle eisen voldoen. De minister moet nog met de Tweede Kamer over haar voorstellen in debat.

Hindrik Schuurman, directeur van de Kindertuin, volgt de ontwikkelingen nauwgezet. ,,De leverancier heeft mij gemaild dat hij ernaar streeft nog vóór de zomervakantie alle voertuigen aangepast te hebben. Er ligt echter nog geen concreet voorstel met daarin wat er nu precies nodig is en wat de kosten van de aanpassingen zijn. Vooralsnog wacht ik dus af."

VERTROUWEN

Kindertuin maakt de komende maanden dus nog gewoon gebruik van zijn busjes. ,,Stints bieden de kinderen veel meer beleving. Maar veiligheid gaat boven alles. Technische aanpassingen zijn één aspect, het gevoel van de ouders bij het voertuig moet ook goed zijn. Pas als dat vertrouwen er is, blazen we het stof van onze Stints af."

Boxtel

Smartlappenavond

In grand-café Rembrandt aan de Rechterstraat 56 klinken maandag 25 maart vanaf 20.00 uur smartlappen en zeemansliedjes. Het Dükerskoor nodigt iedereen uit om mee te komen zingen. De zaal is een uur voor aanvang van de meezingavond open. Deelname is gratis.