SONY DSC
SONY DSC Foto: Marc Cleutjens

ROMANTISCH HUWELIJKSAANZOEK IN GROTE EENDENTREK

Rick gaat op de knieën voor Silvia

MARC CLEUTJENS

,,Of we de eerste prijs pakken kan me vandaag niet zo heel veel schelen. Ik heb de hoofdprijs al..." Rick de Jong (27) straalt op de druilerige Markt. Even daarvoor heeft de voorzitter van de Boxtelse carnavalsclub Gin Verstand zijn vriendin Silvia Maas (26) tijdens de Grote Eendentrek ten huwelijk gevraagd. ,,En ik heb ja gezegd!", jubelt de aanstaande bruid.

Het plechtige moment vond plaats in de Prins Bernhardstraat, waar Rick zondagmiddag door de knieën ging en Silvia een aanzoek deed. ,,Ik broedde al een paar maanden op dit plan", onthult de Boxtelaar kort na de optocht. ,,We zijn allebei helemaal gek op carnaval en enthousiast lid van Gin Verstand. Wat is er nou leuker dan de liefde van je leven in de Grote Eendentrek ten huwelijk vragen?"

GEEN IDEE

Silvia lacht. ,,Ik had geen idee dat dit ging gebeuren. Maar ik voelde dat er iets aan de hand was toen we in de Prins Bernhardstraat ineens een groepsfoto gingen maken. Dat is raar, dat doe je toch niet tijdens de optocht…" Zodra alle leden van Gin Verstand zich hadden opgesteld en Silvia op de juiste plek was neergezet, toverde Rick plotseling een ring te voorschijn. ,,Mijn oma Annie zat in het complot", vertelt de toekomstige bruidegom. ,,Zij had de ring bij zich. Ook mijn zus Chris en broer Wout wisten ervan."

NIET GELOVEN

Ricks vriendin kon het haast niet geloven. ,,Ik heb hem misschien wel drie keer gevraagd of het een grap was. Pas toen ik


Verzamelaarsbeurs

Vereniging Boxtelse Verzamelaars (VBV) houdt zondag 10 maart van 10.00 tot 13.00 uur in gemeenschapshuis De Walnoot een verzamelaars-ruilbeurs. Aan de Reginahof 1 kunnen mensen voor een entreeprijs van één euro van alles ruilen: van voetbalplaatsjes tot theezakjes. Entree voor kinderen tot 15 jaar is gratis.


die ring zag, wist ik dat het serieus was en heb ik heel graag ja gezegd." Samen gaan ze vervolgens met plezier op de foto. Silvia: ,,Al ziet zo'n foto er misschien gek uit omdat we allebei een blauw oog hebben. Maar ik kan je gerust stellen hoor, het is schmink. Het hoort bij onze act."

Rick en Silvia wonen al een tijdje samen in Boxtel. Ze leerden elkaar acht jaar geleden kennen op de hbo-opleiding verpleegkunde in 's-Hertogenbosch. Ze delen een passie voor carnaval. ,,Ik ben al sinds mijn veertiende lid van een carnavalsclub en bouw graag mee aan praalwagens", vertelt Silvia. Rick: ,,Ik ben al sinds mijn zestiende actief in het carnaval en vind het ook leuk om wagens te bouwen. Nu doen we het samen, met alle anderen van Gin Verstand."

TROUWDATUM

Nu Rick door de knieën is gegaan en Silvia ja heeft gezegd, wacht de volgende stap: een trouwdatum prikken. ,,Daar moeten we samen nog even over nadenken", zegt Silvia resoluut. ,,Dat doe ik graag wél in overleg met Rick haha."

PRINSELIJKE FELICITATIE

Prins Donald V van Eendengat feliciteerde Rick en Silvia tijdens de prijsuitreiking van de Grote Eendentrek op de Markt. Hij had meer in petto. Zo won Gin Verstand de tweede prijs in de categorie wagens én de juryprijs. ,,Drie redenen om vandaag eens lekker laat naar huis te gaan", vatte Rick de feestvreugde samen. ,,De eerste champagnedouche hebben we al gehad. Met bubbels die we snel even bij Albert Heijn hebben gekocht."

GROTE FOTO BOVEN: Rick en Silvia poseren in het carnavalstenue van Gin Verstand op de Markt. Even daarvoor heeft Rick zijn vriendin ten huwelijk gevraagd. (Foto: Marc Cleutjens).

KLEINE FOTO: Aanzoek in de Grote Eendentrek. Rick gaat in aanwezigheid van alle leutvierders van Gin Verstand op de knieën voor zijn Silvia in de Prins Bernhardstraat. (Foto: eigen collectie).

Afbeelding