Afbeelding
Foto: Peter de Koning

GALL&GALL VERNOEMT BIER NAAR MEDEWERKER

Met blijdschap geven wij kennis: Joost

LINDA VAN DE WIEL

'Hoera, hij is geboren', kopt een groot bord bij drankenspeciaalzaak Gall & Gall, die in hetzelfde pand als de Boxtelse supermarkt Albert Heijn is gevestigd. Met 'hij' wordt Joostbier bedoeld: een drietal speciaal voor bedenker en medewerker Joost Leenen (22) gebrouwen bieren dat onlangs het levenslicht zag.

,,Regelmatig ga ik voor Gall & Gall naar bierbrouwerijen", vertelt bedenker Joost. ,,Onlangs was ik bij de Muifelbrouwerij in Oss. Daar ontdekte ik dat zij op aanvraag unieke bieren brouwen." De twintiger zag het wel zitten om vanuit de Boxtelse drankhandel een 'eigen' bier te verkopen en besprak het idee met manager Gerard van Avendonk. Ook hij was enthousiast.

Joost: ,,Ik ben zelf een bierkenner én ook zeker een liefhebber. We besloten voor drie varianten te gaan: blond, donker en amber." Hoewel hij normaliter geen fan is van bruin bier, is het donkere Joostbier zijn favoriet. ,,Het smaakt anders dan andere bruine bieren: lekker fris." Maar ook de smaken blond en amber vallen in de smaak bij Joost.

EERVOL

Dat de brouwsels naar hem zijn vernoemd, vindt Joost eervol. ,,Ja, ik ben er natuurlijk trots op. Vrienden en familie vinden het ook leuk voor me. Het wordt ook alleen in de Boxtelse vestiging verkocht." Het bier vindt onder bekenden van de Boxtelaar gretig aftrek. Maar het gerstenat slaat ook goed aan bij andere klanten. ,,Het bruine Joostbier was alweer uitverkocht. Gelukkig is er vandaag een nieuwe zending binnengekomen. Want mensen komen speciaal terug om een voorraad in te slaan."

FOTO LINKSONDER: Gall & Gall-medewerker Joost is trots op het bier dat zijn naam draagt. (Foto: Peter de Koning).


Junglekoorts

Toneelclub Liempde speelt op de vrijdagen 22 en 29 maart en de zaterdagen 29 en 30 maart het theaterstuk Junglekoorts. Toegang tot de voorstelling in De Serenade aan de Oude Dijk 117 kost tien euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij supermarkt Coop aan de Nieuwstraat of online via www.ticketkantoor.nl/shop/junglekoorts. De zaal is telkens vanaf 19.30 uur geopend, de show begint om 20.00 uur.

Spirituele bijeenkomst

Mensen met vragen over het hoe en waarom van hun bestaan zijn dinsdag 12 maart om 19.30 uur welkom in gemeenschapshuis Orion te Lennisheuvel. Bezoekers delen inzichten en ervaringen over allerlei levensvragen. Meer informatie is te vinden op www.heteigenpad.nl.

Speuren naar sporen

Jeugdnatuurgroep Gestel houdt zaterdag 2 maart haar maandelijkse wandeling voor kinderen en hun (groot)ouders. Dit keer onder de noemer speuren naar sporen. De deelnemers gaan op zoek naar pootafdrukken en veertjes van dieren. De wandeling duurt van 14.00 tot 16.00 uur en begint in het gebouw van Brabants Landschap, Haanwijk 4a in Sint-Michielsgestel. Deelname kost twee euro.