TAFELTENNISSERS WERKEN VERSCHIL WEG

Taverbo boekt remise tegen titelkandidaat

In de derde speelronde van de tafeltenniscompetitie speelde Taverbo-Sabo 1 zondag een thuiswedstrijd tegen HTC 1, samen met Belcrum 1 kanshebber voor het kampioenschap. De bezoekers kwamen op voorsprong, maar konden die uiteindelijk niet behouden. Het werd 5-5.

Het begin was duidelijk voor HTC. Alhoewel de wedstrijden gelijk opgingen, liep HTC weg naar een 0-3 voorsprong. Marlotte Staps voor Taverbo kwam niet in haar spel tegen Edward van Vliet, ploeggenoot Michel Sperling liet Tony Houxuan in de vierde game ontsnappen en Bram Bakker verloor ietwat onnodig van naamgenoot Brent Bakker met minimaal verschil in de vijfde game.

De ommekeer kwam in de dubbel die met overmacht naar Taverbo ging. Staps en Sperling lieten Van Vliet en Houxuan in drie games kansloos. De comeback was ingezet: Sperling verschalkte vervolgens Van Vliet en Staps herpakte zich in een goede wedstrijd tegen Brent Bakker.

Daarna waren alle ogen gericht op de wedstrijd tussen Bram Bakker en Tony Houxuan. Tegen alle verwachtingen in begon de Boxtelse tafeltennisser ijzersterk waardoor Houxuan op een 2-0 achterstand in games kwam. Ondanks het goede spel van Bakker toonde Houxuan zijn klasse en kwam weer langszij, waardoor de vijfde game de beslissing bracht. Wat niemand meer verwachtte, gebeurde toch: Bakker verslapte geen moment en haalde het beste in zichzelf naar boven. Hij trok verdiend de wedstrijd naar zich toe. Sperling maakte de ommekeer compleet door zijn tweede wedstrijd van de middag te pakken tegen Brent Bakker, waarmee de 0-3 tussenstand omgebogen was tot een 5-3 voorsprong.

Een overwinning bleef echter uit voor Taverbo. Bram Bakker verloor nipt van Van Vliet en ook Staps kon niet stunten tegen Houxuan. Een mooi gelijkspel was toch wel de terechte uitslag van een heerlijke tafeltennismiddag. Belcrum 1 neemt echter verder afstand bovenaan de ranglijst. Die ploeg wordt gevolgd door HTC en Taverbo met een onderling verschil van slechts één punt. Amsterdam '78 en Tempo-Team staan kort daarachter. Twenty-One Up uit Rotterdam blijft de hekkensluiter.

JEUGD

Ook het eerste jeugdteam van Taverbo, momenteel lijstaanvoerder, kreeg een tegenstander met titelaspiraties op visite: 't Belke uit Tegelen. De Boxtelse speler Lars Strik verloor in de eerste partij van Boyd Huijs. Luuk Essens en Rick van der Schoot van Taverbo zorgden voor de eerste punten tegen respectievelijk Björn van de Munckhof en Dido Giessen. Daarna lukte het even niet aan Boxtelse zijde en liep 't Belke uit naar een 2-3 voorsprong. De jongens lieten hierna echter geen enkel punt meer liggen. Rick van der Schoot maakte het nog wel even spannend door zijn laatste twee partijen beide pas in de vijfde game met 11-9 te winnen.

Het eerste jeugdteam staat door de uitslag nog steeds bovenaan met 22 punten uit drie wedstrijden, vier punten los van nummer twee MTTV '72.

Uitslagen week 8

SENIOREN

Taverbo-Sabo 1 - HTC 1        5-5

Taverbo-Sabo 2 - Cevelum 1        7-3

Taverbo-Sabo 3 - The Back Hands 1        2-8

Taverbo-Sabo 4 - Waalwijk 2        10-0

Taverbo-Sabo 5 - Flash 6        2-8

Taverbo-Sabo 6 - Smash '73 1        2-8

Taverbo-Sabo 7 - Smash '73 2        9-1

Taverbo-Sabo 8 - Kruiskamp 81 6        10-0

Taverbo-Sabo 9 - Kruiskamp 81 5        5-5

JEUGD

Taverbo-Sabo 1 - 't Belke 1        7-3

Taverbo-Sabo 2 - Budilia 1        2-8

Taverbo-Sabo 3 - ATTV 71 1        7-3