Nieuw project Boxtheater met jonge regisseurs

Boxtheater uit Boxtel speelt vanaf vrijdag 22 maart acht keer de voorstelling UitZicht. De toneelgroep heeft er dit jaar voor gekozen om het stuk te laten regisseren door een aantal jonge regisseurs in opleiding. Om dat proces in goede banen te leiden en de rode draad te behouden heeft Boxtheater docent en theatermaker Natasja d'Armagnac de Castanet aangetrokken.

De verhaallijn van UitZicht gaat over een groep onaangepaste mensen die zich staande moeten houden onderaan de sociale ladder. ,,Dat klinkt als een vrijbrief voor een zwaar drama, maar het is juist een vermakelijk stuk", vertelt Eric van Antwerpen, secretaris van Boxtheater. d'Armagnac heeft de plot opgedeeld in vier stukken en die aan de verschillende regisseurs gegeven. Matthijs Daams en Laura Nieuwenhuis vormen hierin in duo, de andere spelleiders bestaan uit Myra Bodian, Charissa van Rijswijk en Milène Hoff. Allen kregen zij de creatieve vrijheid om het toegewezen verhaal een eigen signatuur mee te geven.

TRANEN

Hoff zit in het tweede jaar van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en kwam via haar oud-docent d'Armagnac in aanraking met het Boxtelse toneelproject. ,,Na het schrijven van een motivatiebrief werd ik uitgenodigd voor een kopje koffie met het theatergezelschap. Ik kreeg vragen als 'wat is je visie op theater?' en 'wat zou je doen als een speler van 40-jarige leeftijd in tranen uitbarst?'", vertelt ze. Na een leuk gesprek werd ze aangenomen en aan het werk gezet samen met de vier andere beginnende theatermakers. Hoff: ,,We werken gezamenlijk vanuit het script, maar ik ben geheel vrij in het maken van regie en vormkeuzes. Dat is echt een luxepositie kun je wel stellen. Het is werkelijk een verrijking om elke maandag te mogen repeteren met deze ambitieuze en gedreven mensen."

Boxtheater speelt het stuk op 22, 23, 29 en 30 maart en 5, 6, 11 en 12 april, steeds vanaf 20.00 uur. Bezoekers van de voorstelling kunnen zich vanaf 19.30 uur verzamelen op de parkeerplaats van het voormalige restaurant De Liempse Barrière aan het Peerkesbos 1 in Liempde. Daar krijgen zij meer informatie. Kaarten kosten 12,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.boxtheater.nl