Dijkshoorn is nieuwe voorzitter Hobbycentrum

Marieke Dijkshoorn is per 1 maart de nieuwe voorzitter van de stichting Hobbycentrum Boxtel (HCB). Zij treedt daarmee in de voetsporen van Theodoor van Leeuwen, die na ruim twee jaar afscheid neemt.

Dijkshoorn is sinds een jaar bestuurslid en een van de twee coördinatoren binnen het HCB. Zij ondersteunt daarmee de ruim vijftig vrijwilligers die wekelijks zo'n 250 senioren begeleiden bij de verschillende hobby's of activiteiten.

Van Leeuwen begon twee jaar geleden samen met het bestuur om de organisatie stevig neer te zetten en de financiën op orde te krijgen. Die doelen zijn nu bereikt en daarom maakt hij plaats voor een opvolger.

Het bestuur van de stichting bestaat nu naast Dijkshoorn uit secretaris Nus Waleson, penningmeester Marjo Lahaije, vice-voorzitter Els van Herpen en coördinator Leo de Kort. Er wordt nog gezocht naar een tweetal extra leden om de portefeuilles evenwichtig te verdelen.


Herman in een bakje Geitenkwark in Podium Boxtel

Cabaretgroep Herman in een bakje Geitenkwark speelt vrijdag 15 maart 'Verplicht Spelen' in Podium Boxtel. Het is de derde voorstelling van Benny van der Bijl, Rein Mulder, Polle Vrienten en Rob Veugelaers.

De bezoeker kan volgens de mannen een levensveranderende ervaring verwachten. Een post-apocalyptische wereld, waarbij de vier jongens de enige overlevenden zijn, vormt de rode draad in deze voorstelling. Absurdistische verhalen en a-capellaliedjes passeren hierin de revue.

Kaarten voor de voorstelling kosten 17,50 euro en zijn in de voorverkoop in Boxtel verkrijgbaar bij Hebbes (Markt), Jumbo (Oosterhof) en Marimba (Van Beekstraat) en in Liempde bij Drogist Bewust Beter (Raadhuisplein 2) of via www.podiumboxtel.nl.