Afbeelding
Foto: Peter de Koning

LEERKRACHTEN BASISSCHOOL WINNEN BALLONVAART

Nieuwe slagzin Cito komt uit Boxtel

PÅL JANSEN

Tien leerkrachten van basisschool Sint-Petrus mogen van toetsinstantie Cito een ballonvaart gaan maken. Docenten Lisette van Aert, Carola Oudenaarden en Neeltje Claassen wonnen een prijsvraag die bestond uit het bedenken van een goede slagzin. 'Ik vlieg mee met Cito omdat ik graag zicht heb op een stijgende lijn voor ieder brein' werd het uiteindelijk.

Cito bestaat vijftig jaar en organiseerde daarom de prijsvraag. Tijdens de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT), de beurs die onder meer bekend is van de Leraar van het Jaar-verkiezing, konden bezoekers meedoen door een slogan te bedenken die begint met 'Ik feliciteer Cito met 50 jaar, omdat…' of 'Ik vlieg graag mee met Cito, omdat…'

De leerlingen van de Sint-Petrusschool scoren al jarenlang goed met de Cito-toetsen, zo blijkt uit de landelijke scholentest van RTL 4: een 8,7, het hoogste cijfer van Boxtel. De data werden hiervoor tot en met 2017 bijgehouden: de resultaten van 2018 zijn nog niet meegewogen, de toets van 2019 moet uiteraard nog beginnen.

Schooldirecteur Karin Bierens geeft aan dat de Boxtelse basisschool klaar is voor de toetsen van dit jaar. Aan het einde van die periode, op zaterdag 11 mei, moet in ieder geval een aantal medewerkers eraan geloven: tien van hen zullen dan een luchtballon instappen. ,,Of iedereen mee durft? Nee! Maar dat maakt het ook eenvoudig delen met elkaar", grapt Bierens.

FOTO BOVEN: Schooldirecteur Karin Bierens en de docenten Lisette van Aert, Carola Oudenaarden en Neeltje Claassen (van links naar rechts) van basisschool Sint-Petrus ontvingen uit handen van Cito-medewerker Tamara van Oijen een tegoedbon voor luchtballonvaart. (Foto: Peter de Koning).


DOMINO EN KLEIN NEMEN CERTIFICATEN IN ONTVANGST

Verkeerskeurmerk voor Boxtelse kindercentra

Peuters pikken ongemerkt veel op over regels en gedrag in het verkeer, stellen deskundigen. Daarom hebben kinderdagverblijven Domino en Klein in Boxtel met succes meegedaan aan een verkeersveiligheidsprogramma en ontvingen daarvoor een keurmerk.

Verkeerswethouder Herman van Wanrooij reikte vorige week donderdag het keurmerk Groen Licht! uit aan vertegenwoordigers van de twee kinderdagverblijven. Die hebben laten zien dat structureel gewerkt wordt aan verkeerseducatie en verkeersveiligheid van kinderen tot vier jaar en dat daarbij ook de ouders worden betrokken.

De uitreiking vond plaats in de oude raadzaal van het Boxtelse gemeentehuis. (Foto onder: gemeente Boxtel).

Afbeelding